По-малко срещи с писатели и повече представяния на книги предлага есенното издание на Алея на книгата (7 – 13 септември) в необичайните времена, в които живеем от настъпването на коронавируса. Още два дни остават до края на най-дългото книжно изложение в столицата, което обхваща рекорден брой издатели и за първа година няма да се събере на бул. „Витоша“ – шатрите навлизат и в парка пред НДК.

В съботния 12 септември предстои среща с Георги Господинов – от 12 ч. писателят ще представи най-новата си книга „Времеубежище“ под Шатра 18, където е разположен щандът на издателство „Жанет 45“.

По-късно, от 17 ч., предстои среща с Виктор Самуилов – авторът на стихове и книжки за деца ще раздава автографи от 17 ч. отново на щанд № 18.

В специално обособения на Алеята Литературен кът в събота от 16 ч. ще бъде представена най-новата книга на Бойка Асиова „Роден на Великден“ (изд. „Жанет 45“).

От 19 ч. в Литературния кът ще бъде обсъждана и поетичната книга на Владимир Левчев „Писмо в небето“, водещ на срещата с читатели ще бъде критикът Митко Новков.

В неделя тема на разговор от 15 ч. ще бъде набиращият популярност у нас руски автор Евгений Водолазкин. Конкретният повод за събитието е „Лавър“ (изд. „Панорама“) – първият му роман, преведен на български, дело на Антония Пенчева. Междувременно, на щандовете ще намерите и „Авиатор“ (изд. „Лист“), най-новата му книга у нас.

Финал на Алея на книгата поставя представянето на сборника „Изкуство по време на пандемия“, колективен сборник на поети, прозаици и художници от страната и чужбина, събрани от издателство „Лунна светлина 13“. Произведенията, включени в него, са създадени по време на извънредното положение у нас. На събитието ще присъстват всички участници в сборника.

"Площад Славейков"