Утре в петък започва шестото поредно издание на създадения в благоевградското село Дъбрава рок фестивал - The Brava Balkan Fest.

Интересното е, че този фестивал е единственият на територията на община Благоевград, който се провежда толкова поредни пъти, казват неуморните организатоори. Няма и вход - той е напълно безплатен.

Тази година обаче събитието е насочено в подкрепа на българската авторска рок музика и на сцената ще забият само родни банди. Хедлайнер в първият фестивален ден ще бъде "Обратен ефект", а на 12 септември на сцената ще забият Стенли и Фънки.

Традиционно във фестивала ще се включи и благоевградската банда Black Rose. Авторска музика ще представят още групите Time Jugglers band, Dishonored и Roadwire band.

Мястото е райско, а организаторите изтъкват, че този фест е подходящ за семейства с деца, които искат да избягат от "лудницата" и да послушат качествен български рок сред живописната природа в Дъбрава.

На терен вече има осигурено място за палатки и кемпери, а останалите фенове имат възможност да си резервират нощувка в Благоевград, който е само на четири километра от сцената.

The Brava Balkan Fest се провежда с финансовата подкрепа на Министерство на културата.