След като сутринта министърката на труда и социалната политика Деница Сачева обяви пред бТВ, че не приема поведението на лидера на "Воля" Веселин Марешки и че не пазарува от неговите аптеки и бензиностанции, днес следобяд варненския бизнесмен и заместник-председател на Народното събрание реши да отговори с видеообръщение във фейсбук. Което се превърна и в своеобразно предизборно послание.

В обяснение си, Марешки в лично качество заявява, че дори се радва, че Сачева не била не била негов привърженик, защото сред тях намало хора като нея. По думите му тя е "автор и яростен защитник на скандалния Закон за социалните услуги, който е направен така, че да застрашава децата и семействата". 

Коментарите за личните качества на Сачева продължават във видеото и по-надолу. Например Марешки казва, че "ние такава не бихме я взели дори за чистачка в офиса ни."

След което следва обяснението и че точно поради тази причина парламентарната група на "Воля" не била гласувала за избирането на Сачева за министър. 

"Но все пак са я избрали народни представители, които вие сте пратили в българския парламент. Тя е предложена за министър лично от министър-председателя Бойко Борисов, също избран от свободни български граждани. Считаме, че тези хора са достатъчно големи, с глави на раменете си и могат да носят отговорност за думите и действията си", продължава той. 

То завършва думите си за Сачева с обръщение - ПП на "Воля" иска да каже, че: "Аптеки Марешки и бензиностанциите VM Petroleum не са тези, които са грабили и грабят от народа, те са за огравебените през целия преход българи!"

Протестиращите са изроди

Отново в същото видео Марешки коментира и протестите, както и призивите на Отровното трио да се бойкотират неговите търговски вериги. 

"Искам категорично да се разгранича от всички изроди, които съсипват живота и потъпкват конституционните права на милиони българи да се придвижват свободно по българската територия. София е толкова свободна, колкото плажът в "Росенец". Искам да се обявя против всички изроди, които се опитваха да убият български полицаи. Искам да се обявя срещу всички изверги, които ограбиха и съсипаха живота ни през последните 30 г. Категорично нямам нищо общо с тези хора"

После Марешки обяснява, че искал да отговори на адвокат Николай Хаджигенов от "триото", който първи призова за бойкот на неговите вериги. Според Марешки обаче от тогава до сега оборотите му се увеличили с цели 10%. 

Недоволни от резултата от този призив, Хаджигенов вече го удари и на молба. Вчера той вече не ви призовава, а ви моли поне два дена не купувайте от аптеките на Марешки. За последните 24 часа имаме 20% ръст на продажбите", коментира лидерът на "Воля"