Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На 8 септември сутринта ще започне изплащането на суми, включени във втората частична сметка за разпределение на приети вземания към обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка (КТБ). Това съобщиха днес синдиците на банката в съобщение.

Общата сума, която ще бъде изплатена по тази сметка, ще бъде равна на 430 милиона лева. Първата сметка по разпределеието бе 570 млн. лв. и бе реализирана още през май миналата година. Тоест общата сметка по разпределението вече достига 1 милиард лева, като по официални данни до момента усвоените от кредиторите са почти 95% от първата сметка.

Сегашната ще бъде разпределена на притежателите на депозити от банката. Изплащането на сумите ще се извършва срещу лична карта и идентификация на вложителя чрез клонова мрежа на "УниКредит Булбанк" АД. 

Важно уточнение е, че третата сметка, която ще бъде отворена, ще е за онези кредитори, които водят дела по прихващанията и претендират за непризнати вземания от КТБ. Четвъртата сметка пък ще бъде пълна с парите, събрани до момента от синдиците от фирмите акционери на "Виваком". 

Общата сума за връщане вероятно ще удари 1,5 млрд. лева.

Ключови думи

Коментари

.

Идеално. Сега да видим кога и дали изобщо виновните за това фиаско с КТБ ще потеглят към съда и затвора.
Danail Rumenov's picture
Danail Rumenov
Danail R

Но още милиарди няма да бъдат

Но още милиарди няма да бъдат намерени и върнати, тъй като са потънали на дълбоко чрез схемите на бившия мажоритарен собственик на банката.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.