Парламентарната група на "Воля" няма да участва в тези 120 подписа за свикване на Велико народно събрание, които трябва да се внесат днес. Това заяви пред бТВ лидерът на партията Веселин Марешки точно преди старта на новия политически сезон в новата зала на Народното събрание.  

"Ние не участваме в събирането на тези подписи. Срещнахме се днес и си потвърдихме позицията", каза той. 

Припомняме, че през последните седмици лично Марешки смени неколкократно своето мнение за нуждата от Велико народно събрание и нова конституция. В първия момент Марешки заяви, че е против ВНС, защото това било излишно губене на време. Пет дни по-късно пък беше на обратната позиция, накрая все пак реши да не подкрепя процедурата, но щял да подкрепи решението за ВНС. 

Днес той заяви, че "Воля" няма да участва в подписите, но "ако днес не се съберат подписи и започнат други разговори, е съвсем друга тема".

В същото време той беше категоричен, че "Воля" е едиствената "некорумпирана" партия в парламента" и добави, че смята за най-морално решение да се завърти рулетката и точно неговата партия да взема мандат за "ново експертно правителство, което да изведе България от тежките зимни месеци".