Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият политически сезон праща депутатите не само в нова пленарна зала, а в нова сграда. Близо 45 милиона по-късно бившият Партиен дом най-сетне бе преустроен така, че да приюти народното представителство. Първият звънец за свикване на Народното събрание след летния му августовски отдих ще бие утре.  

Новата пленарна зала "Св. София" разполага с 270 места, като тесните банки в сградата "на опашката на Коня" остават в историята. Народните представители вече ще имат лично пространство.

При нужда, т. е. при свикване на Велико народно събрание, в което има 400 народни представители, новите сини седалки се демонтират и се поставят други - така че да се поберат всички депутати.

Голяма част от сумата, заделяна с години за преустройството на залата, а и на сградата, отиде за стъкления купол - около 20 милиона лева.

Ложите за президента и за патриарха са разположени до президиума.

Официалният вход е откъм Ларгото, но както и досега - могат да се ползват и тези откъм "Дондуков", и откъм паркинга.

Гласуването ще става със старата система, защото нова все още не е монтирана.

Не е готов и прословутият депутатски стол, откъдето идва и легендата за "депутатското кюфте".

Медиите обаче вече съвсем официално ще бъдат отделени от народните представители - в друго и далечно помещение. И сега работата им е сведена до това да стоят в една зала, без възможност да задават въпроси на депутатите в кулоарите, като това бе мотивирано с извънредното положение, а после и с извънредната епидемична обстановка. Така на практика до обществеността се свеждат само мислите на депутатите, решили доброволно да отидат в залата за журналистите, без много възможност за задаване на въпроси, особено неудобни.

Старата сграда ще се използва само за представителни нужди. 

Преместването в Партийния дом обаче стигна до... съда. Т. нар. Група за натиск в миналия парламент - бившите депутати Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев, атакува липсата на българския герб на фасадата на зданието.

Ключови думи

Коментари

Срам, позор, срам, позор,

Срам, позор, срам, позор, срам, позор! Разкайте се! Господ ще ви накаже!
 's picture

Kovatz

Не знам кой е дизайнерът, но

Не знам кой е дизайнерът, но как е могъл да измизли такива неприятни цветове.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.