Днес е ден 54 на протестите. Този път имаше промяна в локацията на старта. Протестиращи се събраха по-рано от обичайния час 19 ч, но не пред Министерския съвет, а пред Дома на Европа в центъра на София - на ул. "Г.С. Раковски".  Акцията бе под надслов "масово отваряне на очи".

С плакати под формата на пътни знаци за ремонт, СТОП и други указателни табели с недвусмислени надписи хората настояха пред представителството на Европейската комисия и на Европейския парламент институциите на ЕС да престанат да си "затварят очите" за случващото се в България. 

"Оперативна програма Фасадна демокрация", гласеше един от транспарантите - на английски език. Като бенецифиер на парите по нея бе посочена партия ГЕРБ, заедно с коалиционните й партньори. А парите ги дават... европейските данъкоплатци.

На друга табела пише "Corruption Ahead", на трета бе изобразен знакът за магистрала, но цялата.... на дупки. СТОП-ът бе допълнен с посланието "... да финансирате мафията" (STOP funding the mafia). 

Хората носеха европейски знамена и звезди. Полиция пред сградата не липсваше. 

От Дома на Европа хората се насочиха към традиционното място на протестите - Ларгото пред Министерския съвет. Малко след 21 ч пък се проведе традиционното шествие към Софийския университет и Орлов мост, където да двете трайни блокади и т.нар. Орловград. 

По-рано, след като ДПС обяви, че няма да подкрепи проекта на ГЕРБ за нова конституция, нито искането за свикване на Велико народно събрание, от Отровното трио обявиха, че исканията на протеста остават - оставка на Бойко Борисов и Иван Гешев, назначаване на служебен кабинет, за да не прави ГЕРБ и Борисов избори, честни нови избори. Остава и планът за масов протест и блокада на бившия Партиен дом, който от сряда ще е новият "дом" на депутатите, които вече няма да заседават в историческата сграда с надпис "Съединението прави силата". 

"2 септември е може би денят за най-големата битка, която сме водили през последните 30 години. Нас ни чака война с корупцията, ще има и битки на 3-и, 4-и и т.н.", заяви адвокат Николай Хаджигенов от “трибуната” на протеста.

Според Отровното трио с отказа на ДПС да даде гласове за конституция и ВНС, Борисов и ГЕРБ вече губят подкрепа на всички фронтове.

Табелата на Министепския съвет пък бе облепена с извадка от медийно участие на премиера Бойко Борисов от 2013 г., когато, при антиправителствените протести срещу кабинета "Орешарски" сам призоваваше: "Излизайте на улицата, за да падне правителството".

По-рано от Светия синод на Българската православна църква се разграничиха от архимандрит Дионисий, който на свой ред за поредна вечер бе на антиправителствения протест. От църквата обявиха как от 2017 на Дионисий ву е забранено да извършва богослужения.

Днес отново контрапротестиращи срещу антиправителствените протести и блокади се събрата на бул. "Ситняково". Те искат отстраняване на президента Румен Радев.