Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ден 52-ри на протестите, с които се искат оставките и на правителството, и на главния прокурор Иван Гешев, преминава под надслова подготовка за 2 септември. Това е денят, в който депутатите трябва да се съберат на първо заседание след лятната си ваканция и денят в който трябва да стане ясно - ще събере ли ГЕРБ 120 подписа, за да внесе в Народното събрание проекта си за изменения в конституцията, кръстен "нова" конституция.

В социалните мрежи от няколко седмици тече организация за "велико народно въстание" на тази дата. 

 

 

"За 52 дни променихме немалко неща. Не толкова колкото ни се иска и не толкова бързо, но пътят е дълъг, стръмен и трънлив и срещу нас. От днес разширяват зоната за сигурност, готвят се за 2 септември, така че, ако някой не те чувства като "Опълченците на Шипка", на 2-ри ще бъдем "Опълченците на Шипка". Поръчали сме черешови топчета, джепане. Те ще бъдат тук, готови. Имаме байраци, очевидно. Имаме и камъни! Стъпили сме върху тях! 52 дни ги трамбоваме, така че ние сме готови. Борисов, дали си готов за нас, ние идваме!", заяви Николай Хаджигенов от "Отровното трио" - неформален лидер на протестите, цитиран от БНР.

Блокирани остават кръстовищата при Ларгото, Ректората и Орлов мост. Демонстрацията преминава мирно.

И днес се организира контрапротест - пред Румънското посолство, като целта му е да няма повече блокади на кръстовището на бул. "Ситняково". Участниците събират подписи срещу затварянето на пътни артерии. И днес присъстващите настояват и за оставката на президента Румен Радев с мотива, че "разединява нацията".

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Трета възраст. Отчаяние и

Трета възраст. Отчаяние и мъка.

За путинките

„Възможни щети върху националната сигурност и отбраната при служебно правителство на Румен Радев“ "Ново служебно правителство на Румен Радев - „голям шлем" за руския реванш против евроатлантическия път на България" Двата материала са от Фактор.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Това е наследството от соца. Осакати поколения българи. Направи ги лесни за маниполиране и ги лиши от разсъдък и собствено мнение. Мила родна картинка.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.