Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тази сутрин в "Пирогов" е починал и кардиологът от Благоевград д-р Емил Вакльов, съобщи БНР. Той е деветият медик, отишъл си след инфекция с коронавирус от началото на епидемията.

Баща му, д-р Муса Вакльов, който бе общопрактикуващ лекар, загуби живота си на 23 август, също от COVID-19.

В реанимацията на "Пирогов" е майката в семейството на медици, която е медицинска сестра. Тя също е в тежко състояние и е интубирана.

Семейството е от белишкото село Краище. Медицинската практика на бащата д-р Муса Вакльов е била в село Бабяк. Най-вероятно той се е заразил, докато е лекувал болните от огнището в шивашкия цех в Разлог. Бил е на море със семейството си, където е проявил по-сериозни симптоми и веднага е бил настанен за лечение в медицинско заведение.

Цялото семейство Вакльови са посветени на медицината и са изпълнявали с достойнство професионалния си дълг на първа линия, се казва в съболезнователно писмо на БЛС до техните близки и колеги.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. За броени дни изгубихме двама прекрасни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти. Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет", казват още от БЛС.

Оттам напомнят, че кампанията за събиране на средства за подпомагане семействата на починалите от COVID-19 медици продължава да набира дарения. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.