Ръководството на "Левски" проведе двучасова пресконференция с цел да отговори на въпроси, задавани от привърженици на "сините". Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков обясни, че идеята на пресконференцията е да се отговори на въпроси, които се задават в социалните мрежи. Това се прави 4-5 дни преди да стартира кампанията с продажбата на членски карти.

Най-важната информация, която бе съобщена е, че "Левски" все още е заплашен от фалит, като той може да се случи до 2-3 седмици. Но може и да не се случи изобщо. В клуба са оптимисти, че скоро ще имат подписани рекламни договори, които няма да са големи, но ще донесат приходи в клубната каса. Генерален спонсор обаче едва ли ще има.

"Имам пълно доверие на Павел Колев и Тити Папазов. Да не превръщаме "Левски" в говорилня. Много от тези въпроси трябваше да бъдат задавани по-рано", заяви Сираков.

Той поясни, че Тити Папазов скоро ще стане собственик на 31% от акциите и потвърди, че той ще получи 35%.

"Технологично кога ще стане няма никакво значение. Тити може да се чувства като съсобственик. Няма начин в този момент той да получи точно 35%. Акциите са раздробени. Окрупняването ще изисква дълго време. Около 31% в следващите седмици ще му бъат прехвърлени", обясни Сираков.

Въпреки трудностите той заяви, че е оптимист за бъдещето на "Левски".

Павел Колев изтъкна, че предстои реализирането на един голям и важен проект - възстановяването на членските карти към клуба. В следващата седмица ще бъдат съобщени детайли. Проектът е в процес на приключване.

"Предстои дискусия с привържениците. Да получим адекватна връзка колко адекватно сме определили цените. Тази услуга да бъде достъпна за всеки левскар", каза Павел Колев.

В следващите дни ще се създаде специална страница във фейсбук, в която да се предлагат идеи за бъдещето на "Левски". 

Тити Папазов съобщи, че малкият заем, който "Левски" взе, за да плати заплати на футболистите, е даден от неговата фирма. Той каза, че и друг път лично е давал подобни заеми на "Левски". Такъв заем, например, е бил отпуснат от Папазов малко преди 100-годишния юбилей, за да не бойкотират футболистите последния мач от първенството.

Заемът беше в размер на 200 хил. лв. Папазов каза още, че е получил лихва от 333 лв., като тези пари са дарени отново на "Левски".

Павел Колев обясни, че е подал оставка, когато новото ръководство е встъпвало в длъжност, но е бил помолен да остане до края на годината.

"Опашка за изпълнителни директори на "Левски" няма", заяви Колев.

И допълни, че е имал морален дълг както към "Левски", така и към Наско Сираков, от когото научил най-много за управлението на футбола.

Колев заяви, че в момента клубът няма финансови взаимоотношения с фирми, свързани с фенове. През годините обаче такива взаимоотношения е имало - за доставка на екипировка, за изработване на сайт и за охрана. Преотстъпвала се е и дейността на официалния магазин. Според Колев не е погрешно клубът да работи с фирми, свързани с привърженици.

"Сега има принципно разделение между привържениците. Масата от левскари не участват в организирани фен-клубове. Имат желание да подкрепят клуба спонтанно, без някакви задни мисли и интереси. В момента най-правилното е да се държи линия на независимост от подобни организирани фен-структури", поясни Колев.

Той призна, е според договора на Петър Хубчев той има право да получи като обезщетение всичките си заплати.

"При прекратяване от негова страна той дължи същата неустойка. Не е ясно дали ще платим всички заплати, въпрос на разговори, вървят и в момента. Няма треньор, който да си е тръгнал от "Левски" без обезщетение", заяви Колев.

Той обаче изтъкна, че лицензът на клуба не е заплашен от това.

"Може да се стиге до фалит след 2-3- седмици, може и да не се случи въобще", каза още Колев.

Клубът вече е подготвил презентация с цел събиране на рекламодатели, като "всеки камък на стадиона" е бил остойностен.

"До 1-2 седмици ще подпишем рекламни договори, няма да са "уау" стойностите, но нещо ще влезе  в клубната каса", каза Колев.

Той обаче силно се съмнява, че ще има генерален спонсор.

"Силно се съмнявам, че това е възможно да се случи. Може би ще се наложи всички футболни клубове да преосмислят цялостното си съществуване. Да правят футобл, който да носи удоволствие на хората и да не губи пари. Ерата на богатите бизнесмени, които изливат пари за имидж, приключва", каза още Колев.