"Виждам, че младите хора изчезнаха от протеста."

Това заяви в Златоград председателят на парламента Цвета Караянчева, съобщи "Фокус". Тя допълни, че разговорите между ГЕРБ и останалите парламентарни групи за промени в конституцията ще започнат във вторник.

"Ние отговорихме на исканията за ВНС, за промяна в конституцията. Тази промяна, която ние предлагаме, е само една покана за разговор. Някой се опитва да каже, че една ли не това ще бъде Конституцията, окончателната, единствено и само на ГЕРБ, но това са абсолютно злонамерени говорители. Това е първа покана за разговори", заяви Караянчева.

Тя поясни, че предстои да се потърси мнозинство от 160 депутати, за да се вземе решение за свикване на ВНС.

"ВНС ще напише конституцията и ще наблегне на основните глави, които трябва да се променят. Нека видим във вторник как ще тръгнат разговорите с колегите от парламентарните групи", каза още Караянчева.

Тя припомни, че от ГЕРБ предлагат половината депутати в бъдещо ВНС да се избират мажоритарно, т,е, 200 от 400.

"Ако съберем гласовете за ВНС, мисля, че това е начинът да се направят избори, да влезе по-голямо представителство в Народното събрание и да се чуят много различни мнения, защото конституцията е основният закон, който трябва да бъде направен по волята на народа", обобщи Караянчева.

В Златоград тя откри паметник на Момчил войвода,