Бившият финансов министър в правителството на Бойко Борисов Владислав Горанов явно е приключил напълно със своята работа в държавната администрация и преминава в частния сектор. Това показва проверка в търговския регистър, откъдето е видно, че Горанов е учредил дружеството "Трилема кансълтинг" ЕООД само преди няколко дни - на 14 август. Новината съобщи първо електронното издание на "Сега", а проверка на Клуб Z потвърди информацията. 

Новата компания е с капитал от 5000 лв. и ще се занимава с "консултантски услуги в областта на публичните и частните финанси, управлението и структурирането на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество, както и всякакви други дейности, разрешени от българското законодателство при съобразяване и спазване на всякакви лицензионни, регистрационни или други изисквания".

Фирмата е регистрирана със седалище в София - в район "Възраждане", на улица "Одрин".

Към момента няма повече данни в Търговския регистър. Припомняме, че Горанов напусна правителството само преди няколко седмици, след като премиерът Борисов поиска неговата оставка заради съмнения за близост с ДПС. През последната година пък бившият финансов министър беше в центъра на редица публични скандали - като този с източването на данните от НАП, неговото жилище, собственост на бизнесмен, в което Горанов живее под наем, без да плаща, и последният - "проспиването" на близо 700 млн. лв. държавни такси от компании на обвиняемият в 19 престъпления Васил Божков. Самият Горанов отрича да носи отговорност за който и да е от скандалите.

С учредяването на новото си дружество Горанов изпълнява своя заръка още отпреди няколко години, когато напусна парламента заради ниското заплащане по думите на премиера Борисов. Няколко месеца по-късно той обаче не устоя на изкушението и се завърна като министър. Сега изглежда пътят към частния бизнес на Горанов е открит.