Парите, които депутатът от ДПС Делян Пеевски дари на "Левски", са отишли за погасяване на задълженията към НАП. Това каза пред бТВ Петър Ганев, който е член на надзорния съвет на клуба. В разгара на финасовата криза, обхванала "Левски", Пеевски дари 500 хил. лв. на клуба. От средите на привържениците се чуха много гласове това дарение да не бъде приемано, но в крайна сметка ръководството на клуба прие парите и пое отговорността за това.

Близък до "Левски" човек е отпуснал краткосрочния заем, който взе клубът, за да плати по една заплата на футболистите, каза още Ганев.  До момента се знаеше, че фирма е отпуснала заем от 199 999 лв. Тези пари бяха върнати предсрочно в края на миналата седмица.

Ганев уточни, че става въпрос за човек с еднолична собственост, с когото той лично е водил много пъти разговори.

"Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик, успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името. Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян (председател на НКП) също е водил много разговори с него.

Състоянието на "Левски" е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност - продажба на карти (над 3200), продажба на артикули", коментира Ганев и добави, че продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно.

Той разкри, че най-належащо е изплащането на заплатите на футболистите.

"Най-належащата дупка е около 4 млн. лв. за заплати. Някои от заемите се изчистиха, а някои бяха отложени за 2023-та", каза Ганев.

От клуба твърдо заявиха позицията си да не подписват договора за новите телевизионни права, защото се чувстват ощетени.

"Това е непрозрачно подписан договор, без да се водят реално преговори. Правата се държат от футболния съюз. През следващите месеци "Левски" ще си търси правата. Не е проведен конкурс, никой не е питал клубовете. Ходът е да не подпишем договора. Ние не искаме да вземаме повече от "Славия". Ако не подпишем, може да ни изхвърлят от лигата. Но разпределението на парите не е уважително. Ощетени сме с 2 или 3 пъти дори при солидарно разпределение. Тайна са конкретните числа, но хората знаят откъде идва интересът към българския футбол", каза Ганев.