Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министерството на вътрешните работи на Беларус съобщи за още 700 арестувани вчера, предаде Франс прес, като отбеляза, че това е бил четвъртият ден на белязани от полицейско насилие бурни протести след президентските избори.

Вълненията в страната изгубиха масовия си характер, но равнището на агресия срещу силите на реда остава високо, отбеляза прессужбата на министерството в акаунта си в телеграм. Според нея от неделя насам при сблъсъци с протестиращите са били ранени 103 служители на реда, а 28 от тях са в болница.

 

Министерството не уточни колко са протестиращите, които са били бити с палки и срещу които са били използвани гумени куршуми и шумови гранати.

Миналата вечер в няколко района на столицата големи групи от жени сформираха дълги "линии на солидарност". Повече от 100 жени, носещи цветя и портрети на свои близки, които са били арестувани по време на протестите, се събраха в югозападната част на града, където полицията използва гумени куршуми срещу демонстрантите.

"Беларусите видяха злото лице на правителството. Аз спорих със съпруга си и гласувах за Лукашенко. И това получих за награда - не мога да намеря роднините си по затворите", сподели Валентина Чаилитко, чиито съпруг и син бяха сред задържаните в неделя.

От неделя насам хиляди души са протестирали навред из Беларус, като настояват за оставката на президента. Лукашенко спечели президентските избори с над 80 процента от вота, докато най-големият му опонент Светлана Тихановска едва достигна 10 на сто.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.