Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Повечето протестиращи в Беларус са криминално проявени и безработни. Това заяви президентът Александър Лукашенко на съвещание на Националния съвет за сигурност, цитиран от ТАСС и БТА.

"В основата на така наречените протестиращи са хора с криминално минало, които днес са безработни. Нямаш работа и си гуляеш по улиците и булевардите. Затова моля и предупреждавам всички: който не работи, да си намери работа", заяви Лукашенко.

Той добави, че на всички безработни беларуси трябва да се предложи поминък.

"Искам да предупредя някои наши, меко казано, обуржоазени граждани: да не дава Господ някой някому да дава фалшиви удостоверения за трудоустрояване. Всичко трябва да е честно и почтено", заяви Лукашенко.

Няколкостотин момичета в бели дрехи и с бели рози се събраха в Минск в подкрепа на пострадалите при протестите. Преминаващите покрай тях шофьори ги поздравяваха с надуване на клаксони.

Полицията ги помоли да се разотидат, което те отначало направиха, но после отново се върнаха. Хванати за ръце, те скандираха:

"Можем, вярваме, ще победим!"

На президентските избори в Беларус в неделя Лукашенко бе обявен за победител, но опозицията заяви, че резултатите са били фалшифицирани. След избухналите протести бяха арестувани хиляди души, а един протестиращ загина при опит да хвърли по полицаи взривно устройство, което избухнало в ръката му. В болници са приети над 200 души, които са пострадали при сблъсъците. 

Коментари

протестиращите искат

да се разрешат гей-браковете и джендърите. Лукашенко има да се учи от агент Иван Каракачанов.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.