Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сравнително натоварен е трафикът в София и тази сутрин след продължаването на блокадите на трите ключови кръстовища в центъра - Орлов мост, Ректората и бул. "Цар Освободител" пред МС, предаде БНТ.

Трафикът се пренасочва през булевардите "Ситняково", "Данаил Николаев" и "Сливница", обясни пред БНТ инж. Димитър Петров от Центъра за градска мобилност. Според него именно булевардът от Сточна гара към гара "Подуяне" е и най-натоварената отсечка в столицата в момента. Логично, "Сливница" - "Данаил Николаев" е единствената алтернатива на кръстовището на бул. "Васил Левски" и "Цар Освободител".

"Ситняково" пък се явява единствената алтернатива за хората, които се придвижват от изток на запад.

На кръстовището на булевардите "Драган Цанков" и "Евлоги и Христо Георгиеви" има нова програма на светофарната уредба и към момента няма задръстване, допълни инж. Петров.

Той препоръча на гражданите да използват метрото, което остава незасегнато от протестите.

Ето и промените, въведни в движението на градския транспорт:

Автобусни линии 72, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени както следва:

  • Автобусни линии № 84, 184, 280, посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута.
  • Автобусни линии № 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. „Драган Цанков“, бул. „П. Яворов“ и по маршрута двупосочно.
  • Автобуснна линия № 94 обръща на ул. „Ген. Гурко“ и обратно по маршрута;
  • Автобусна линия № 213 в посока „Младост“ е отклонена по бул. „Мадрид“, бул.“Ситняково“ и по бул. “Цариградско шосе“ по маршрута си;
  • Тролейбусни линии № 4, 5, 8 и 11 посока Орлов мост обръщат преди Орлов мост и обратно по маршрута.
  • Тролейбусни линии № 1, 2, 5, 7 и 8 посока Софийски университет „Св. Климент Охридски“ обръщат на кино „Одеон“;
  • Тролейбусна линия 7 от „Люлин“ обръща на Сточна гара;
  • Тролейбусни линии № 1, 2, 4 и 11 обръщат на ул. „Оборище“ и бул. “Васил Левски“.

Коментари

.....

Борисов трябва да си ходи, това така или иначе щеше да стане на предстоящите редовни избори. Тези блокади, освен отвращение, едва ли ще постигнат друго. Нечии твърди ядра си мислят, че по този начин печелят още симпатизанти, но според мен жестоко се заблуждават. Методите им напомнят на комунистите, които също по подобен начин в продължение на десетилетия са се опитвали да свалят властта - преврати, въстания и прочее. Смятам, че дори след извънредни избори, протестариатът пак ще е недоволен от резултатите. И вероятно ще има нов цикъл протести и блокади, и така, докато и последният инвеститор си хване шапката и куфарите и отлети надалеч.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.