Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Близо месец граждани протестират срещу правителството на Бойко Борисов. Палаткови лагери, блокади на възлови кръстовища, шествия, скандирания „Оставка“, изяви на различни протестни групи, партии и политически лидери. 

Мнозина днес виждат продължение на протестите от 2013 г., когато хиляди излязоха с искане за оставката на кабинета „Орешарски“. И тогава, и днес името на депутата Делян Пеевски не излиза от устите на протестиращите.

Тогава ГЕРБ бяха управляващи днес са опозиция. Преди седем години партията на Борисов бе излъчила президент, днес държавният глава пак е политически противник.  

Ето още някои сравнителни бележки без претенция за пълнота.

През 2013 г. кабинетът "Орешарски" "нямаше морал" – днес правителството на Бойко Борисов "няма морал".

Преди седем години ДПС бе част от управляващата коалиция – днес Бойко Борисов уволнява министри, за да докаже, че ДПС не е "партньор в сянка". 

"Протестна мрежа" (сформира се два месеца от началото на протестите) - "Отровното трио" (самоинсценира се от първия ден на протестите).

Палатков лагер пред парламента - палатков лагер на Орлов мост.

Блокиране на движението в центъра – блокиране на движението в центъра.

Демонстрации на българи в чужбина - демонстрации на българи в чужбина.

Нощта на белия автобус пред парламента - задържан бял бус пред Ректората на СУ. 

Блокада на Мая Манолова (пред Министерския съвет) и Цветлин Йовчев (Клуба на Архитекта) - блокада на Даниела Дариткова (пред БНТ).

През 2013 г. Нина Гергова скандираше "шанс за Орешарски" - днес "жената с бастуна" защитава правителството "Борисов".

Банкерът Цветан Василев потърси убежище в Белград - хазартният бос Васил Божков вдига революция от Дубай.

Ранобудни студенти блокират университети - младежи на "Да, България" протестират пред хотел "Берлин".

Протестна мрежа издаваше вестник "Протест" и бе идеолог на бурна протестна хореография (бял роял, гологърдата Свобода...) – днес "Отровното трио" пише Кодекс на протестите.

Отровно трио започна да прави изявления – активисти на Протестна мрежа участваха в създаването на партия "Демократична България".

През 2014 г. кабинетът "Орешарски" подаде оставка не заради протестите. А защото ДПС оттегли подкрепата си. Година след това лидерът на движението Ахмед Доган разви своята теза за "морфичния резонанс" и обяви: "Имам отворен портал за телепатична информация, не се е*авам".

Коментари

Акад. Петър Иванов Демографски институт

. За мен след вчерашната публикация във Фейсбук на акад. Петър Иванов всички коментари бледнеят. Тай предлага възможност за незабавна оставка на правителството. Пише го в Конституцията. Само извънредно положение може да ни избави от ГЕРБ! Радев, чуваш ли ме? Направи нещо! Според докладите на Европейската комисия България е най-престъпната и най-корумпирана страна от Европейския съюз. След анализ на актуалната обществена ситуация и на тенденциите в нея, след очевидното бъгване и зацикляне на протестите, липсата на успехи и перспективи, направените изводи сочат, че нямаме друг законен път за оцеляването на нацията и държавата освен извънредното положение. Според мен, час по-скоро трябва да се обяви Временно Извънредно Положение, съгласно с чл. 84 и чл. 100, ал. 5 на Конституцията.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Ха ха

Тинче, Препоръчвам ти Венецуела, там ще тихареса моето момиче.Ама вземи и льотчика с тебе.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.