Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай съобщи днес, че възнамерява да се присъедини към Русия в борбата с дезинформацията, предаде ТАСС.

Специалното звено на ЕС за наблюдение над дезинформацията определя и двете страни като основни нейни източници в света - особено  що се отнася до фалшивите новини и конспиративните теории, свързани с коронавируса.

"Китай и Русия са сили, които действат в съответствие със своите отговорности и поддържат контакти на цялостно стратегическо партньорство помежду си", каза на редовен брифинг днес говорителят на китайското външно министерство Ван Венбин.

По думите му "в тази ситуация всички държави трябва да консолидират своите усилия в борбата с невярната информация".

"Пресслужбите на Министерството на външните работи на КНР и на Руската федерация ще продължат да поддържат тесни контакти, ще засилим сътрудничеството с цел съвместна борба с дезинформацията", каза още Ван.

Говорителките на руското и на китайското външно министерство Мария Захарова и Хуа Чунин са обсъдили координирането на усилията си за борба с дезинформацията на 24 юли, пише ТАСС. 

Двете са се съгласили, че "някои страни, ръководени от идеологически и политически съображения, се занимават с фалшификация, изкривяване на политическите реалности и атакуване на социалната структура и пътя на развитие на други държави".

САЩ нееднократно призоваха Китай да разкрие докрай причините за избухването на пандемията, която тръгна от областния център Ухан. Президентът Тръмп нарече новия коронавирус "китайския вирус". Вашингтон нееднократно остро обвини Пекин в прикриване на информация.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.