Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изключително дразнещ е начинът, по който клакьори на правителството, които се правят на независими анализатори, непрекъснато се мъчат да подвеждат хората. Например:

1. Предсрочни избори не могат да се произведат по-рано от декември, а редовните са скоро след това. Не е вярно. Цялата процедура изисква по-малко от 3 месеца, ако има добра воля. Избори може да има в началото, най-късно в средата на октомври. Ще припомня, че през 1997 година БСП след едномесечно усукване върна мандата на 4 февруари, а изборите бяха насрочени за 19 април. Даже сега сроковете на кампанията са скъсени.

2. През есента има риск от тежка здравна и икономическа криза, затова ще е безотговорно правителството да подаде оставка. Глупости. Това правителство е компрометирано в очите на много хора и затова е безотговорно да удържа по този начин властта до редовните избори. Помислете може ли то да наложи строги мерки за социално дистанциране, ако епидемичната обстановка рязко се влоши (а тя върви натам), след като хиляди хора излизат всяка вечер на площадите, за да му искат оставката?

3. Едно служебно правителство дава прекалено много власт на президента и той може да злоупотреби с нея. Пълни глупости. Правомощията на служебното правителство са силно орязани. Сегашното редовно правителство има много повече възможности за злоупотреби. Освен това, ако България има политици и институции, загрижени за страната, те могат и трябва да решат този проблем с преговори и компромиси.

Възможно е дори сегашното правителство да действа като служебно.

Мога да удължа колкото си искам този списък. Убеден съм в едно - сегашната криза трябва да бъде разрешена бързо именно за да имаме здрава и ползваща се с доверието на хората изпълнителна власт още преди очертаващите се тежки есен и зима. Когато си управлявал така, че си изкарал хората на улицата, трябва да си ходиш. А ако продължиш сегашната агония с месеци, рискуваш да доведеш страната до катастрофа. Властите и техните клакьори сякаш не разбират това.

Коментарът е от фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Може ли без оксиморони

" Възможно е дори сегашното правителство да действува като служебно." Как чл. 1-ви от конституцията на Бокобаши - "В ДЪРЖАВАТА СТАВА ТОВА, КОЕТО АЗ КАЖА" си я представяте в орязаните правомощия от някакво си определение - служебно!! Диагноза от ПСИХИАТЪР: " Редукцията на Борисов е мисия невъзможна, това трябва да е ясно. Борисов е непоправимо съвършен, идеята да бъде преправян е кощунство. ГЕРБ с Борисов начело е окупационна сила, триумфалистки проект. Властта му е или тотална, или скандално отнета. Делима харизматична власт не съществува. Проблемът е, че му се радват. "

....

Бряяяяя... Апокалипсисът наближава. Или ние, или него. Не съм чул и видял някоя страна по света да се е капичнала от това, че там има протести. Иначе опорките си ги бива, като по учебник са.

ДПС > герб + бсп

Ще позволим ли отново ГЕРБ и Бсп да фалшифицират изборите? Видяхте с очите си партия твърдяща че има над милион избирателя бе принудена да кара в София с рейсове цигани и селяни. Разиграват се почти милион мъртви души държащи БКП-тата като незаибиколим фактор пречещ за промяна. А платените им две соц.агенции обикалят с проучвания всички медии да замазват и да сочат че няма алтернатива. Герб не трябва да правят и тези избори. Оставка!
 's picture

godo1952

Калин

Има една стара максима : " Кажи ми откъде идваш, за да ти кажа защо говориш така . " Всички знаем откъде идва Томов, към коя партия е принадлежал. Каква ще е тази здрава и ползваща се с доверието на хората власт, начело с Румен Радев. Бабикян, Хаджигенов ,Спасов, Божков и Бойкикев ли олицетворяват народното доверие ? Проф. Блознашки, проф.Джеров, проф. Филчев не мислят така, а според Томов те са клакьори. Остава да ги чуем и те какво мислят. Но техни изказвания никога няма да намерят място в този сайт . Той е профилиран около един определен кръг хора. И децата в целодневните детски градини знаят кой стои зад този сайт.

....

Така е. Иначе говорим за свобода на словото, независима журналистика, журналистическа етика и прочее, и прочее кухи фрази.
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

"Проф. Блознашки, проф.Джеров, проф. Филчев

не мислят така, а според Томов те са клакьори" Той и докторантът Гешев не мисли така, но това не му пречи да е кандидат за освидетелстване. А този Блознашки да не би да е ренегата Близнашки?
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Лустрация

Лустрация, лустрация, лустрация Тия червени човечета трябва да отидат в канала и да им пуснем водата.Иначе отърване няма.
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Тия червени човечета

Кои точно имаш предвид? Тези от ГЕРБ или тези от БСП. Или ченгетата от ДПС? Дай мааааалко по-ясно!
Колю Колев's picture
Колю Колев
арсений

Защо си мърсите сайте с

Защо си мърсите сайте с писанията на тоя червен плазмодий?!?!?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.