Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Трудно ми е да повярвам, че някой би го интересувало мнението на такъв като мен относно протестите и случващото се в България през последните дни. Виждам обаче, че повечето, ако не и всички представители на българския шоубизнес си мълчат, очевидно заети с изкуството си и с други значими неща. Бих подминал случващото се, както съм постъпвал и друг път, но усещам, че ако мълча в такъв момент, ще се срамувам от себе си.

Редно е да поздравя Христо Иванов за онова, което направи заедно с Иво Мирчев и Димитър Найденов в Росенец. Признавам, че имам резерви към него. Последните две години това, което виждах да прави, беше да пише дълги статуси във Фейсбук и Иво Мирчев да ги споделя. Онова в Росенец обаче заслужава уважение и мисля, че е важно да го кажа в прав текст. Времето ще отсъди доколко правилна е била тази преценка.

Разбрах, че в понеделник се гласува вот на недоверие към правителството. Погледнато от страна на личните ми предпочитания – каквото и да стане на тоя вот, аз все ще трябва да работя, за да има какво да ям. Бизнесът ми, слава Богу, не зависи от обществени поръчки и от еврофондове.

Старая се да съм обективен и да не се аргументирам на ниво „тия са мафия и трябва да се махат“. Имам сериозни критики относно направеното и ненаправеното през последните години.

Относно Бойко Борисов – не искам да разсъждавам за клипчета, снимки, шкафчета и чекмеджета, вярно ли е, не е ли вярно, и защо е допуснал някаква „дама“ да го снима в собствения му дом.

Имам проблем с АЕЦ "Белене" например, защото всички факти доказват, че това е лош и опасен за България проект.

Имам проблем с рекета, който се случва на безброй български малки и големи бизнесмени и се осъществява от данъчни, обвинители и всякакви държавни органи, като същевременно се представя от медиите на неговия приятел като борба за справедливост. Проблем е, че покрай няколко истински престъпници страдат и хора, на които просто им се съсипва или отнема бизнесът.

Имам проблем с подбора на кадри на всички нива – вижте го Дани Кирилов, човекът с книжката за оцветяване, конкуриращ попова лъжичка с интелекта си. Това е министър на правосъдието. Представете си какво унижение изпитва всеки един адвокат, съдия или изобщо човек, свързан с юридическата сфера, когато вижда своя висш представител в правителството.

Вижте интелигентната кърджалийска дама, председател на парламента. Ако една интелигентна кърджалийска дама узнае особеното мнение на своя началник за себе си – вярвам, че би трябвало с двеста да смени и работното си място, и началника, но може би греша.

Вижте коалиционния партньор Валери Симеонов, който крепи мнозинството. Не, не ми е проблем онова негово неповторимо излъчване. Бих преглътнал дори и гаврата, която си направи с майките на деца с увреждания, нека си тежи на неговата съвест. Един от реалните проблеми според мен е, че с глупавите си пиар акции по дискотеки и кръчми той нанесе невероятна щета на българския туризъм под претекст, че го спасява. Щял да изгони мутрите – ами не, не ги изгони. Изгони клиентите. Със всичките му кусури Слънчев бряг беше един курорт, осигуряващ хиляди работни места и бизнес за много обикновени хора, курорт, който се пръскаше по шевовете всяко лято. Втора година вече там няма никой, много преди коронавируса, който в момента е оправдание за всичко. И сега се сетил да събаря на Доган вълнолома. Не, не го събаряй, а иди и се хвърли от него, ако искаш наистина да направиш нещо добро за страната си.

Относно г-н Доган и г-н Пеевски може да се напише доста. Казано накратко – мисля, че си ги заслужаваме. И моето, и предишното поколение. Не и младите, обаче. Сигурен съм, че младите ще им го покажат по съответния начин.

Чувам, че има и добри примери. Доколкото ми е известно министри като Росен Желязков и Томислав Дончев (да, излишно беше изказването му за гражданската война) са добри професионалисти, но те едва ли са достатъчни, за да донесат нужното доверие към цялото управление. Вероятно не им е приятно да понасят неграмотността на някои свои колеги.

Написаното тук не претендира за изчерпателност.

Подкрепям протестите. Мисля, че от това правителство и парламент вредата е по-голяма, отколкото ползата.

Що се касае до г-н Гешев – ако непременно трябва да остане на работа в прокуратурата, то оптимален вариант би бил да стане пазач на паркинга ѝ. Вярвам, че всички ние се убедихме в безспорните му качества за тази длъжност.

----

Коментарът на Христо Петров – Ицо Хазарта е написан специално на e-vestnik, откъдето го препечатваме с разрешение на редакцията. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Отличен текст браво.

Отличен текст браво.
 's picture

godo1952

Калин

Вие си запазете назначеният от Решетников фигурант Радев, за пазач на летището ! Запазете си и мазния Бабикян, Хаджигенов, Румен Петков, Мая Манолова, Бойкикев и всички тъмночервени провалени политически шмекери. Задръжте си ги да ви красят протестите !
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Уважаеми Ицо, не падай до

Уважаеми Ицо, не падай до нивото на Слави Трифонов и компания, който ще оправя държавата със "смяна на системата" (коя система не е ясно и на него). Не си мисли, че управлението на държавата е лесна работа (особено на нашата). Ако питат мен у нас не само има свобода, но и слободия - представяш ли си да снимат спалнята на премиера? Ако това се случи в Русия или не дай Боже в САЩ, жална му/й майка - ще го накарат да си изяде филма с телефона заедно и остатъка ще му го заврат някъде.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Никакво лично творчество бе Ице, повтаряш опорките на червените които активираха всичко което могат , та чак и до тебе са стигнали.

...

Баце, от кога стана експерт по ядрена енергия. От кога казваш кой, какво трябва да работи и откога мериш интелекта на другите? Някой ден някой, който не те харесва може да напише, че майка ти или дъщеря ти има интелект на медуза. Готино ли е? Без коментар.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.