Дълговете на "Левски", натрупани от зимата насам, вече са 5,8 милиона лева, обяви в Нова телевизия Тити Папазов, който притежава 35 процента от акциите на клуба. Доскоро той е Наско Сираков говореха за 4-5 милиона, които са "воденичният камък" и първо те трябва да се обслужат, а не натрупаните отпреди това.

Папазов гостува в Нова с отрицателния си резултат от PCR тест за коронавируса - вече е оздравял, а поначало не е имал симптоми. Баскетболният специалист е ламинирал документа. Още преди дни го показа във фейсбук.

Той започна с това, че "недоверието в обществото" е най-големият проблем на България, а не политическата система. Папазов поясни, че хора около него не вярвали, че има COVID-19, а оттам се съмнявали в неговото заболяване. Питали го колко пари е взел, което го кара да се възмущава.

Разплака се заради смъртта на бившия борец Николай Щерев (33 г.) - негов приятел. През по-голямата част от разговора Тити говореше за политика - протестите, конфликта между властите и т.н. Предложи премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев да седнат на четири очи, да си изяснят противоречията и решат близкото бъдеще на страната до редовните парламентарни избори догодина.

Не ангажира "Левски" с политическата си позиция. Призова всички да гласуват, когато дойде време, а не само да протестират.

А какво може да спаси клуба?

"Голям рекламен договор, който е абсолютно адекватен. Мисля, че най-малко десет фирми, или поне си мечтая, чакат в момента малко да има яснота за бъдещето на България, за да помогнат на "Левски", рече Тити Папазов. - Защо? Защото "Левски" е най-големият рекламен продукт в страната. "Левски" е най-големият потребител. Остава ние сами сега да решим проблема, сами да си вземем парите."