Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Човек от културата - Калин Вельов, става депутат от ГЕРБ, стана ясно днес, след като депутатката Джема Грозданова подаде оставка. Пред „Площад Славейков” музикантът обясни, че приема предизвикателството - особено в такива сложни времена. Ако правителството довърши своя мандат, изпълнителят ще бъде депутат само 8 месеца.

Роден през 1973 г., Калин Вельов става барабанист още 10-годишен в детската група „Пим-пам” с ръководител Борис Карадимчев. По-късно е един от създателите на група „Акага”. Известно време е барабанист при Слави Трифонов. В момента има самостоятелна музикална кариера.

Влизането му в парламента е продиктувано от факта, че е привърженик на ГЕРБ от дълги години и държи на лоялността и заявената си вече позиция. Смята, че точно когато пред България и светът се очертават сериозни изпитания – коронавирус, икономическа криза, не е време за разделение.

„Съгласен съм с много от упреците, допускани са грешки”, сподели музикантът, но добави, че промяната трябва да се случи на избори през март.

По отношение на културата, чийто представител ще бъде той като депутат, Калин Вельов не вярва, че може да задава сам посоки и да налага определени решения. Според него секторът е изключително разединен, а това създава допълнителни проблеми.

„Би трябвало хората от сектора да подкрепят всяка възможност да имат свой представител във властта, независимо от коя политическа сила е той”, заяви Вельов и добави: „Вместо това артистите във властта биват оплювани от собствените си хора.”

Музикантът вижда твърде много индивидуализъм в културния сектор. Очаква и неизбежния хейт и оплюване в социалните мрежи, но не смята да чете мненията на колегите си за решението си да стане депутат. Няма и да се стреми да бъде обединител на сектора, защото „не е възможно да обединиш хора, които не искат да бъдат обединени”.

Личният му приоритет ще бъде да накара властта да започне да разпознава културата, да я превърне в основна тема, макар и да осъзнава, че разполага със сравнително кратък политически хоризонт.

"Площад Славейков"

Ключови думи

Коментари

Да е жив и здрав!

И той си купува фабрика на 8ми Септември!
 's picture

smarf

Не е артист

Халтурка е.
Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

Калин Вельов е български музикант, барабанист.

Мислех си, че тоя Калин е тъпанджия. Оказа се тъпанар . . . а разликата е голяма.

Ох на батя в труден момент

Задава се добре платена предизборна кампания на ГЕРБ.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.