"Ливърпул" няма да успее да подобри рекорда на "Манчестър Сити" отпреди две години по брой спечелени точки за един сезон във Висшата лига. Шампионът загуби от "Арсенал" 1:2 като гост в двубой от 36-ия кръг и остана с 93 т. Може да грабне максимум още шест - така няма как да премине границата от 100.

На стадион "Емиратс" Садио Мане вкара за "червените" след хубава кобминация в 20-ата минута, а те се чувстваха отлично на терена на своя съперник.

В 32-ата обаче Върдижл ван Дайк направи грешка (остана съмнение и за нарушение срещу него) и Александър Лаказет изравни. В 44-ата и Алисон сбърка при изнасяне на топката, а Рийс Нелсън направи обрата пълен.

И ако първото полувреме беше интересно - с атаки и към двете врати, след почивката "Ливърпул" имаше пълно превъзходство. Тимът на Юрген Клоп създаде куп положения, но не успя да реализира, а опонентът му имаше само една голова възможност. 

"Арсенал" удържа и записа ценен успех в битката за местата за Лига Европа.

Други резултати: "Бърнли" - "Уулвърхемптън" 1:1, "Манчестър Сити" - "Борнемут" 2:1, "Нюкасъл" - "Тотнъм" 1:3.

Хари Кейн вкара два гола и вече има 201 попадения на клубно ниво. Само 16 от тях не са вкарани за "шпорите".

А "Ливърпул" ще получи шампионския си трофей идната сряда, когато приема "Челси" на "Анфийлд". Това ще стане на специално изградена платформа на трибуната "Коп" след двубоя със "сините".

Клубът призовава привържениците си да останат у дома и да не излизат по улиците да празнуват отличието, както го направиха наскоро при фактическото му спечелване - за първи път от 30 години.