"Тотнъм" обърна "Арсенал" с 2:1 в дербито на Северен Лондон от 35-ия кръг на Висшата лига, играно за първи път на новия стадион "шпорите", открит през миналата година.

И двата отбора имат нищожни шансове за попадане в Шампионската лига, по-възможно е да попаднат в Лига Европа, а с успеха "шпорите" минаха пред "топчиите" с две точки - вечните съперници са съответно 8-и и 9-и.

Жозе Моуриньо напомни за себе си, печелейки битката до голяма степен тактически. Той отново остави топката на съперника, а в решителния момент се възползва от статично положение, а в края на срещата отборът му имаше преимущество и повече увереност.

Победата на Специалния и компания е още по-сладка, тъй като беше постигната с обрат. 

Александър Лаказет откри в 16-ата минута със страхотен шут в горния десен ъгъл на вратата на гостите. Още в 19-ата обаче "артилеристите" допуснаха поредна грешка в защитата си и Хюн Мин Сон изравни.

Преди почивката Бен Дейвис удари греда за "Тотнъм".

През втората част "Арсенал" започна по-активно, а може би и "Тотнъм" още по-подканващо прие играта в половината си. Пиер-Емерик Обамеянг нямаше шанс - тресна рамката на вратата на домакините.

Постепенно натискът на "топчиите" бе притъпен и Хари Кейн и компания на свой ред тръгнаха на търсят победата. В 81-ата защитникът Тоби Алдервайрелд направи 2:1 с глава след центриране от корнер. До края "Тотнъм" можеше да вкара още веднъж, а "Арсенал" не създаде чисто голово положение, за да изравни.

Други резултати: "Уулвърхемптън" - "Евертън" 3:0, "Астън Вила" - "Кристъл Парас" 2:0.