Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За масов протест, без оглед на партийните симпатии, призова лидерът на БСП Корнелия Нинова в обръщение тази сутрин.

Протестът трявало да е в подкрепа на вота на недоверие към правителството, който левицата планира да внесе тази сряда в парламента. Темата е "корупция". 

"Призовавам всички, без оглед на партийните им симпатии, да ни подкрепят в деня на дебата на вота в Народното събрание - спокойно и без провокации", заяви Нинова.

На няколко пъти тя посочи, че: "ГЕРБ счупи държавата", " ГЕРБ счупи България и единственият начин това да спре е оставка".

Според Нинова имало два начина за сваляне на сегашното управление - "под натиска на протестите или с вот на недоверие".

"Ше успеем, ако ги съчетаем в едно", заяви.

И призова всички симпатизанти и членове на соцпартията да организират и да се включват във всякакъв вид антиправителствени протести.

След което изброи греховете на правителството: "заличиха разделението на властите, обезсилиха институциите, управляваха като мафиотско-олигархичен кръг, на първо място сме по корупция и на последно по свобода" и др.

По думите на Нинова "случилото се в президенството е грубо погазване на Конституцията, но беше капката, чашата преля". Лидедрът на левицата визира показните обиски на прокуратурата в кабинети на членове на президентската администрация тази седмица.

"Протетстите вече не са само в защита на президенството, а срещу управлението на мафиотско-олигархичния кръг ГЕРБ във всички сфери на управлението", заяви Нинова.

Ключови думи

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Като кадър на ВИС и на Симеоново, слуга на двама

царе - Живков и Симеон Втори, за Борисов честта са властта и пачките пари, независимо как са добити. Ако имаше нещо европейско у него, досега щеше да хвърли оставка, и да поиска извинение, че държи народа си 11 г. на първо място по бедност заради мега кражбите и мега рекетите. А Пеевски и Доган и Борисов трябва да платят на хазната парите, изразходвани за измислената им охрана, май от Борисов.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Г-жо Нинова, ако не осигурите гласове за вота на

недоверие, от обществото ще бъдете третирана като съюзник на Борисов.
 's picture

Petyo9

Нинова не трябва нищо да

иска от никого. Скандално и срамно е да искаш от сънародниците си каквото и да е без да се покаеш и смирено да искаш прошка. Без да се разграничиш от партията-столетница причинила толкова страдания и репресии на народа български. Без да се разграничиш от тоталитарното минало и всички символи свързани с него. Без да заклеймиш комунизма като идеология по-опасна дори и от фашизма и нацизма - жертвите на комунизма са в пъти повече от тези на фашизма. Но на комунистите им е ампутирано чувството за срам и свян и курнелия продължава да иска.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Курнелкеее, кога ще почнеш да

Курнелкеее, кога ще почнеш да критикуваш Гешев ?
Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

А как

да критикува Гешев,като знае,че не и е чист косъма?Както това важи за всички,които не смеят да го критикуват!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.