Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

С приемането на България и Хърватия ЕС не трябва да повтаря грешките с предишните присъединявания към еврозоната като например това на балтийските страни.

Така смята германският евродепутат Свен Гиголд. Той е говорител по финансовите и икономическите въпроси на групата „Зелените“/Европейски свободен алианс (ЕСА). Предупреждението му бе публикувано в личната му страница.

България и Хърватия не само трябва да изпълнят официалните критерии за нивото на дълга и стабилността на цените, но и да продължат решително борбата с прането на пари и финансовите престъпления, смята Гиголд. Той припомня, че в препоръките на Еврокомисията към страната ни е записано тя да отстрани пропуските в борбата с прането на пари.

„За разлика от съседна Румъния, редките присъди за корупция в България са тъжна реалност“, констатира „зеленият“ евродепутат.

Той допълва, че България е данъчен рай и редовно продава гражданство.

„Корпоративните печалби в България се облагат едва с 10 на сто, а допълнителни хитрости дори позволяват данъци от 5 на сто. Така България отслабва най-вече съседна Гърция. Преди тя да бъде приета в еврозоната, в самата еврозона трябва да бъде постигнато споразумение за общ минимален корпоративен данък“, пише още Свен Гиголд.

Накрая той настоява Еврокомисията да започне процедура за нарушение срещу всички страни, които продават визи за Шенген или гражданство, включително България.

Коментари

Мартин Иванов's picture
Мартин Иванов
Мартин Иванов

смешник

Този първо да се погледне в огледалото, след това да отиде на фризьор и чак тогава да тръгне да говори против България! Да си гледа неговата родна страна!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.