Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев, обвиняеми бизнесмени, сред които и Васил Божков, са отговорни за вчерашните безредици и сблъсъци с полицията в центъра на София. Това обявиха на извънредна пресконференция от ГЕРБ, в която участваха вицепремиерът Томислав Дончев, социалната министърка Деница Сачева, депутатът Тома Биков и организационният секретар на партията Цветомир Паунов. 

"Отговорността на вчерашните безредици носи лично г-н Радев. Това е човекът, който от четири години насам се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалация на този процес", обяви Биков. 

По думите му този протест е бил превзет от шпицкоманди на Васил Божков, а президентът не се е разграничил от насилието и спомогнал тези хора да се превърнат в лидери на този протест. Те замеряли полицаите в бутилки и камъни, била търсена провокация.

"Те бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор – президента Радев“, каза и Цветомир Паунов. 

Според Тома Биков, когато в по-късните часове имало насилие и сблъсъци, Румен Радев се скрил. И от ГЕРБ призоваха държавния глава да се разграничи още днес. 

"Каква политика гледаме от вчера, да си мерим протестите. Ние имаме 100 хиляди членове. Ако отговорим на призива, който идва отдолу, какво ще стане?"

"Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика - това не е политика. Даже и спорт не е. "

"Няма да допуснем гражданска война дори и да имаме шанс да я спечелим. Демокрацията работи, когато е безусловна и перманентна", заяви и Томислав Дончев. 

Според ГЕРБ голяма част от протестиращите срещу правителството са били подведени и без да разберат, "са превърнати във фон на шпицкомандите на Васил Божков".

"Огромна част от хората, които протестираха срещу правителството, бяха дошли спонтанно. Но протестът беше превзет от шпицкомандите на Васил Божков и тези хора, които бяха дошли заради убежденията си, се превърнаха във фон на онези, които бяха дошли, за да организират насилие. Президентът не се разграничи от насилието и спомогна тези хора да се превърнат в лидери на протеста", заяви Биков.

Вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че още снощи от ГЕРБ са призовали президента Радев "да отправи призив към хората, които вандалстваха в София".

"Приоритет в момента е България да остане мирно и спокойно място за живеене. Ще направим всичко възможно да го постигнем дори това да ни коства политически щети", каза Дончев.

 

По думите на Цветомир Паунов вчера в София в подкрепа на правителството са дошли над 7000 души от цялата страна.

"Тези хора протестираха срещу това да бъдат обиждани, квалифицирани с епитети, които нито подхождат на тяхната емоционалност, нито на профила им. Те изразиха своята подкрепа културно, мирно, без да провокират и обиждат“, каза той.

Според него обаче след приключването на мероприятието хората, които били пред Министерския съвет, си тръгнали мирно и спокойно. Другата група обаче нападнала мирните активисти на ГЕРБ. И показа снимки на хора, които са се пръснали из София, чупели автобуси и са нападали шофьори. По думите му „лицето на Радев се изчерпва в една снимка“, показвайки ранен полицай.

Ключови думи

Коментари

 Nick  F's picture
Nick F
Nick F

Абе....

Ако имаха възможност да спечелят гражданска война веднага биха я започнали.

Ето това че се опитват да

Ето това че се опитват да противопоставят хората едни срещу други- никога не бива да им бъде простено на тези Цървули отвратителни.Противопоставят свободни хора срещу крепостни селяни и Сопла пък турци(пак крепостни)срещу българи-за това един ден трябва да има съд за изродите-вклучително гологлавия от снимката!!
Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

от дежурните обвинени

отсъства Цветан Василев и Прокопиев. Защо? А
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

"МЪДРЕЦЪТ" ДОНЧЕВ ПАК КАЗА ПЕРиФЕРНОСТИ!

Вие не искате война, но създавате условия за война. С вашия мафиотски-корупционен модел на управление, с безпощадната експлоатация на народа, със създаване на условия за безмерно богатеене на шепа хора, обединени в престъпна крадлива върхушка, с рекетирането, което сте практикували години, с разрешаването на Доган да отцепва от земята ни феодални имения, с подаръците на Лошия турчин – лош защото е ненаситен да взема, за да ви подкрепя в НС, когато не ви стигат гласовете, с разгонването и преследването на неудобните за вас от корумпирания Цацаров и сегашен каскет, със срамните пенсийки, с неграмотните гербаджии, набутали се на топли държавни местенца, Гербаджиите, Доган, Пеевски, Домусчиеви, Гергов Пловдивски, лъжливия Лазаров, естествено, че вие ще искате вечен мир, макар и на базата на бедност НАРОДНА . Визитната картичка на правителството не е влизането в Банковия съюз и в чакалнята, а жизненият стандарт, състоянието на здравната система и т.н. Проспахте цели 11 г.ДОКАТО СТЕ НА ВЛАСТ, крадохте и харизвахте, и малка Хърватия, съседна Румъния се отдалечиха от нас, некадърници и крадци такива. Естествено, че ще искате мир, за да продължавате в същия дух!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Имотът на Лошия турчин е узаконен чрез

използване на вратички и слаби места в неизпипани български закони, 11 г- натъкмявани от Герб ио НИНОВА!
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

ВСЕКИ НАРКОДИЛЪР И ВСЯКАКЪВ ДРУГ ПРЕСТЪП-

ник си узакониха имотите!

Да, ама не.

Спокойно място за живеене в мизерия. Спокойно крадене, без наказание.

не зная

дали е имало шпицкоманди на Божков, но съм сигурен, че шпицкомандите "Гешев е радост" и "агнешки главички" бяха внедрени сред мирните протестиращи.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.