Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"В момента полицията обискира къщата на Илия Златанов, главният свидетел в “Осемте джуджета”, на столичния бул. "Симеоновско шосе". В къщата живеят дъщеря му и семейството й. Все още не е ясно в каква връзка са действията.

Видеото е от охранителната система на къщата, предоставено от дъщерята на Илия Златанов. Обискът е започнал в 18:12ч и продължава и в момента."

Това съобщи на страницата си във фейсбук организацията "Антикорупционен фонд". Заедно с видео. На него се виждат маскирани полицаи, които дори констатират наличието на камерата, която в този момент снима. 

БНТ съобщи за акцията на посочения адрес, като по информация на "По света и у нас" тя е свързана с досъдебно производство за измама. 

Златанов е собственикът на най-голямата фирма за асансьори и у нас и главният участник, свидетелстващ в разследването на журналиста Николай Стайков от АКФ, озаглавено "Осемте джуджета". В двете (досега) части на разследването Златанов разказва пред камера за опита на членове на семейството му да завземат бизнеса, за което той подава сигнали до институциите, но без резултат. Впоследствие му е "препоръчана" помощ, зад която, оказва се, стои бившият столичен следовател, сега адвокат Петър Петров, по-известен като Петьо Еврото. След като той се "поема нещата", Златанов подава нов сигнал и този път прокуратурата се намесва. Следват арести, акция, обвинения за "организирана престъпна група", изземване на злато и пари и т.н. В замяна обаче, твърди Златанов  пред АКФ, той трябва да  подпише запис на заповед на жената на Еврото и трябва да прехвърли - първоначално - половината си бизнес. По-късно му  бил поискан целият бизнес, получавал заплахи, а понастоящем е в чужбина. Бизнесменът твърди още, че му е било обещано да получи иззетото злато. А то е било "освободено", но не му е дадено, в Специализираната прокуратура. 

Срещите на Илия Златанов  с Петър Петров и всички останали участници се случвали в непублична част на столичния ресторант "Осемте джуджета" - според разказа на Златанов, откъдето и заглавието на материалите на Антикорупционния фонд. 

Миналата седмица Николай Стайков бе извикан като свидетел на разпит по случая в прокуратурата. 

Двете части на "Осемте друждета" можеге да видите в двата линка отдолу: 

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Заплеси

"Объркали" са адреса- изпратили са ги в къщата на Петьо Еврото, а те се отплеснали. Заплеси.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.