Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делото на Джони Деп, заведено срещу британския таблоид „Сън“ след твърдения в изданието, че актьорът е подлагал на домашен тормоз бившата си съпруга Амбър Хърд, влиза във Върховния съд на Великобритания в Лондон. Делото се води срещу издателската група „News Group Newspapers“ и срещу редактора Дан Утън за статия от април 2018 г., която в заглавието си определя актьора като „бияч на съпруги“, припомня Би Би Си.

Деп категорично отрича някога да е посягал на Хърд. Актрисата, която бе негова съпруга между 2015-а и 2017 г., твърди обратното и тъкмо нейните обвинения засяга статията в „Сън“. Очаква се и двамата да присъстват на изслушването в Лондон, а сред свидетелите, привикани по случая, са бившите партньори на Деп Ванеса Паради и Уинона Райдър. Връзката с тях ще се осъществи онлайн. Очаква се делото да продължи не повече от три седмици.

В момента пред „Сън“ се оформят четири варианта. Първо, да докажат, че твърдението в статията им е вярно (пътят, който изданието е избрало); второ, да докажат, че „бияч на съпруги“ не е факт, а мнение на автора; трето, да оправдаят определението с широк обществен интерес и, четвърто, да атакуват доказателставата на ищеца.

Защитата на Деп ще се опита да докаже пред съдията по делото Джъстис Никол, че твърдението в изданието е уронило престижа на актьора и го принизява в съзнанието на обществото.

Миналия месец Никол отсъди, че Деп е нарушил съдебна заповед да предостави текстови съобщения, свързани с обвинения, че употребява наркотици. Адвокатите на „Сън“ твърдят, че въпросните съобщения от 2015 г. показват, че Деп е опитвал да се сдобие с наркотици по време на пътуване в Австралия, на което присъствала и Хърд. Според актрисата, звездата на „Карибски пирати“ я е подложил на домашно насилие тъкмо в този период.

Адвокатите на Деп обаче не намират съобщенията за относими по случая, затова и отказват да ги предоставят.

Не е оповестена сумата за обезщетение. Пред „Гардиън“ експерт твърди, че обезщетенията в такива дела не надвишават 100 хил. паунда.

Площад Славейков

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.