Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

#БЕТОНОФРЕНИЯ. 

Така екологът и администратор на фейсбук групата "Да не допуснем село Синеморец да се превърне в Слънчев бряг" Борислав Борисов е озаглавил създадения от него албум от сателитни снимки, показващи някои от емблематичните места по българското Черноморие преди и сега. Борисов е използвал сателитни изображения от Google Earth, за да онагледи как в период от 15-17 години зелените терени се превръщат в застроени терени. Използвани са първите налични сателитни снимки на съответните места - от 2003 г. и 2004 г. и са сравнени с 2017 г. или 2019 г.

"Създавам албума, за да видят всички черно на бяло до какво водят престъпленията срещу природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства - всички те участват в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съучастник в това унищожение!!!

Синеморец, Резово, Крапец и всички останали небетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на "Зона А", чрез коренни промени в ЗУЧК - никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!!", пише Борисов.

Ето и някои от изображенията. Открий десетте разлики:

Иракли

Камчия

Св. Влас

Златни пясъци

Св. Марина

Обзор

Златна рибка

Робинзон

Арапя

Целия албум - виж ТУК

Ключови думи

Коментари

 's picture

Kovatz

Ужас!

Като сравнявам снимките, имам чувството, че някаква плесен е нападнала родното черноморие

....

Скоростно се топим като население, но и ударно строим. Да остане нещо и след нас. Родни парадокси.

....

Важното е бетонец да се лее. Другото е бошлаф работа. (биха казали родните предприемачи по Черноморието, пък и във вътрешността на страната ни)

А сега

ББ им дава пари 60/40 от нашите данъци, защото не могат да напълнят бетоновите си бункери. И с тези пари те ще продължат да бетонират.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Така

Това не се прави от бедни хора. Толкова много пари наляти по морето не показват бедност.А защо всички плачат ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.