Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сръбската премиерка Ана Бърнабич защити Новак Джокович и пое отворността върху себе си заради скандала с веригата "Адрия тур", прекратена заради няколко случая на коронавирус сред участници, треньори и т.н.

Първият установен заразен беше Григор Димитров. После положителни проби дадоха Борна Чорич, Виктор Троицки и половинката му, наставникът на българина - Кристиан Гро, физиотерапевтът Алгис Христов, човек от щаба на Джокович, самият той и неговата съпруга... В края на миналата седмица стана ясно, че Горан Иванишевич, треньор на Ноле и директор на турнира в Задар, също носи вируса.

Междувременно световният номер 1, който преминава през инфекцията без симптоми, отнесе много критики от спортния свят заради липсата на мерки в Белград и Задар в два поредни уикенда, преди благотворителната надпревара да бъде спряна.

"Изразявам пълна подкрепа на Новак, браво на него, казва Бърнабич, цитирана от тв канала "Пинк. - Той искаше да направи нещо добро за всички нас, не само за Сърбия, а за целия регион. Искаше да събере пари и аз му благодаря за това. Ако мога, бил поела цялата вина върху себе си. Оставете го на мира! Това искам най-много. Наша е вината, защото отпуснахме мерките. Джокович не е направил нищо нередно, той чу инструкциите."

"Отговорността е моя, продължава все така премиерката. - Подкрепям го, оставете човека на мира. Тези турнири имаха хуманна цел."

Джокович мълчеше, след като призна, че дадената от него проба в Белград е положителна и се извини.

Вчера той излезе с философско послание в инстраграм, цитат от сръбския партиарх Павле, придружен с негова снимка:

"Корабите не потъват заради водата, която ги заобикаля, а заради водата, която влиза в тях. Не позволявайте на това, което ви заобикаля да влезе вътре във вас и да ви завлече към дъното."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.