Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Глобалната мрежа "Животът на чернокожите е от значение" се разграничи от коментар на активист, който предизвика гнева на Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Ако САЩ не ни дадат каквото искаме, ще изгорим до основи тази система и ще я заменим", каза в ефира на "Фокс нюз" Хоук Нюсъм, който е бивш президент движение на име "Животът на чернокожите е от значение - Голям Ню Йорк".

То не е част от глобалната мрежа. Въпреки че много организации използват името "Животът на чернокожите е от значение", само 16 са смятани за клонове на глобалната мрежа, отбеляза АП.

Президентът Тръмп нарече в туитър думите му "предателство, противодържавна дейност, метеж".

Директорката на "Животът на чернокожите е от значение" Кейли Скейлс каза, че думите на Нюсъм не са официална позиция на движението, което ръководи.

Градската управа на Ню Йорк обяви, че планира да постави огромен надпис "Животът на чернокожите е от значение" срещу небостъргача на Доналд Тръмп, предаде още Асошиейтед прес.

"Президентът е позор за ценностите, които споделяме в Ню Йорк", каза Хулия Аредондо, говорителка на кмета Бил де Блазио. "Той не може да бяга от реалността и всеки път, когато иска да стъпи на мястото, което нарича свой роден град, трябва да му се напомня, че животът на чернокожите е от значение", добави тя.

Тръмп реагира гневно в туитър на тези планове.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.