Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сенатът на американския Конгрес одобри единодушно текст, който предвижда автоматични санкции срещу китайски представители, които нарушават международните задължения на Китай по отношение на автономията на Хонконг, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Този законопроект трябва да бъде приет и в Камарата на представителите, а после обнародван от президента Доналд Тръмп. Но той е подкрепян едновременно от републиканците и демократите, които искат да засилят натиска над Пекин отвъд вече обявените мерки от американското правителство, откакто Китай съобщи, че приема закон за поемане на контрола върху сигурността в бившата британска колония.

Текстът, одобрен в Сената, позволява на Вашингтон да санкционира всяко юридическо или физическо лице, което допринася за нарушаването на китайските задължения. Санкционирани могат да бъдат например лидери на Китайската комунистическа партия, отговорни за въвеждането на закона, или полицейски звена, замесени в репресии на протестиращи в Хонконг. Засегнати могат на бъдат и банки, които извършват значителни транзакции с вече санкционирани лица и компании.

"Това, което китайското правителство причинява на Хонконг е неприемливо. То отнема правата на жителите на Хонгконг", заяви сенаторът демократ Крис Ван Холън, един от авторите на законопроекта. "Важно е да направим нещо, което да покаже на китайското правителство, че ако продължава по този път, то ще плати цената", допълни той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.