Старши треньорът на ЦСКА-София Милош Крушчич даде пресконференция, на която говори както за утрешния полуфинален реванш за Купата на България (0:0 в първата среща) срещу "Ботев" (Пловдив), така и за новите попълнения в клуба - трима чужденци и юноши от школата.

Мачът с "канарчетата"

Финал за Купата - и евентуалното й спечелване, ще осмисли сезона на клуба, но ако това не стане и този няма да е успешен, независимо от мястото, което "червените" заемат в шампионата.

„Предстои ни голям мач. Всички футболисти освен Томи Юрич (бел. ред. заразен е с коронавируса) са здрави, на всички мога да разчитам. Очаква ни труден мач - предвид резултата от първия. Ще се опитаме да играем интелигентно и организирано. Но не за равен с голове, а за победа. Равенството не ни устройва. Ние сме отбор, който винаги търсия своята игра и играе за победа. Фаворити няма, каза Милош Крушчич.

„Трябва да вкараме гол. За първия мач в Пловдив - с изключение на този аспект, съм доволен от всичко останало. Контролирахме играта, създадохме много положения, ограничихме противника... Нищо друго няма значение, само това ни трябва, за да прогресираме. Надявам се, че ще продължим в същия дух, както и в мача с "Левски" по отношение отбелязването на голове.

На вратата отново ще пази Бусато. Белтраме беше малко болен и имаше съмнения за коронавирус, но след проведените тестове в неделя  настроението в отбора се приповдигна. Вчера направихме анализ и не открихме индивидуални или тактически грешки - имаше такива поради слаба комуникация, особено при втория и третия гол в мача с "Левски".

След тази пауза не е леко да се издържи на цикъл сряда - събота. Възможно е грешките да са дошли и от умора."

За новите футболисти

ЦСКА-София вече подписа с трима нови - нидерландецът Юрген Матей (защитник) и французите Амос Юга и Юнус Санкаре (халфове). Те вече са в София и тренират с отбора за новия сезон - в настоящия нямат право да играят. А брифингът днес почна с това, че шестима юноши на клуба са подписали първи професионални договори с "червените".

Сред тях са вече нашумелият Мартин Смоленски и Марк-Емилио Папазов, който до неотдавна беше в "Левски" - голяма част от пътя му при подрастващите премина на "Герена".

Крушчич беше запитан за тримата чужденци.

"Вчера подписахме със Санкаре, преставихме го пред отбора и вече тренира с нас. И тримата нови работят добре. Няма нужда да говоря за качествата на Санкаре, това е футболист с над 200 мача във Франция, играл е за ПСЖ и "Бордо". Той и останалите ще вдигнат нивото на отбора. Ръководството постъпи умно - взехме набелязаните играчи по-рано. Те нямаше къде да тренират, защото някои първенства бяха прекратени. Сега ще им бъде по-лесно да се адаптират и това ще е от значение за следващото първенството."

На питане дали е участвал в селекцията, Крушчич обясни, че клубът работи по система. Първо се решава на кой пост се търси футболист, след това такъв се набелязва според определения профил, необходим на отбора. В процеса са въвлечени спортният директор (вероятно визираше мениджъра Стойчо Стоилов, бел. ред.), старши треньорът и собственикът.

Сърбинът не се притеснява, че футболистите, на които разчита, могат да се почувстват застрашени от новите, което не могат да играят до края на сезона.