Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Държавния газов доставчик "Булгаргаз" предлага намаление на цената на природния газ за юли и август. В предложението към КЕВР е записана цена от 19,49 лв. за мегаватчас (това е цена без ДДС). Ако идеята бъде приета, това ще означава практическо намаление с 0,84% или с 4,13% за мегаватчас.

Това е предлагането поевтиняване за месец юли.

За август "Булгаргаз" иска по-ниска цена с 1,03% на намалението от юли. Тоест - 19,29 лв. за мегаватчас. Все пак това не е окончателно, защото - предупреждават от държавното дружество - борсовите цени на горивото са в непрекъснато движение. За да се проследят те, крайното предложение за август ще бъде направено на 10 юли. 

При всички положения обаче това няма да се отрази на крайната цена за потребителите на парно и топла вода. Причината - новите правила, по които КЕВР определя цените. Според тях коригиране на крайните цени ще има при промяна на цената на газа от над 15%.

Коментари

.

Аз нещо не усетих предното намаление...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.