Един от членовете на БСП е заразен с коронавирус, а положителната проба е дадена след заседанието на пленума от миналата събота. Това е станало ясно след писмо на лидерката Корнелия Нинова до всички вленове на Националния съвет на партията, пише днес "24 часа"

От централата на левицата са потвърдили пред бТВ, че става дума за депутата Янаки Стоилов. 

Според информацията утре всички членове на Националния съвет, които са присъствали на пленума от 13 юни, ще бъдат подложени на изследване с безплатен тест. Според изданието тестовете ще стават на три отделни места - в болницата "Софиямед", на "Позитано" 20, където е централата и на "Леге" 10. Тестовете ще бъдат осигурени от партийната каса, от зам.-председателя Кирил Добрев и от шефа на столичната социалистическа организация Калоян Паргов. 

Самият Стоилов е коментирал състоянието си пред "24 часа" така:

"Добре съм, състоянието ми се нормализира"

Той е разказал, че усетил първите симптоми във вторник вечерта, когато вдигнал висока температура, която се задържала два дни. След като потърсил помощ бил приет във ВМА, където именно е направен и положителният тест. 

Лекарите му обяснили, че трябва да остане в болница по наблюдение, въпреки че той не се чувствал зле.

"Дано обществената обстановка да не е толкова токсична. Трябваше по-внимателно да се минава през отделните фази на пандемията, а ние - от строги мерки и рязко отпуснахме нещата", коментира е той.