Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новите случаи на заразени с коронавирус в България бележат нов сериозен скок и вече са 117. Данните са на Единния информационен портал и показват, че има покачване с 36 случая повече от регистрираните в събота. 

Новите починали са шестима и така общият им брой достига до 199 души. Заразените в България са вече 3 872 души, а активните случаи - 1 646. 

През последните 24 часа са излекувани 19 от болните, а статистиката показва, че до момента са излекувани общо 2 027 души. 

Новите регистрирани случаи идват след като са направени 1 360 проби в цялата страна. 

Както обикновено - най-много са новозаразените в София-град - цели 30. След това се нареждат Кюстендил с 19 случая, София-област с 9, Пловдив - 8, Благоевград, Шумен и Смолян - с по 7 случая, Сливен - 6, в Пазарджик и Плевен- по 2, в Перник и габрово - по 1. 

Пациентите с коронавирус, които са настанени из болничните заведения на страната са общо 322. От тях 13 се намират в реанимация. 

До момента има 343 медицински служители, които са се заразили изпълнявайки своите задължения на първа линия в борбата с вируса. 

Припомняме, че преди време премиерът Бойко Борисов обяви, че ако има три поредни дни с регистрирани болни от над 100 човека, то България ще върне мерките против разпространението му. Вчера обаче той обясни, че няма да се налагат нови ограничителни мерки, въпреки рекордите, с цел да не се пречи на стопанския живот. 

Коментари

нашенецът

Нашенецът може да спазва "трите Д" само ако има официална заповед. Иначе откъде да му дойде на ум?

Скъпи съотечественици,

добрата новина е, че покрай мерките на правителството на Негово превъзходителство ген. лейт. инж. д-р Бойко Борисов изчезнаха безвъзвратно вирусите на нормалния грип.Но в последния управленски мандат на ГЕРБ всичко е възможно.

Няма ли модератор тук да

Няма ли модератор тук да отстрани този трол, който пуска по няколко коментара под всяка статия?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.