Футболният свят отдава дължимото на Карим Бензема, който снощи вкара два гола за победата на "Реал" над "Валенсия" с 3:0 и задмина величието Ференц Пушкаш във вечната листа на реализаторите на "белите".

Според мнозина второто попадение на французина може да спори за най-красиво за сезона в Ла Лига. В 86-ата Бензема овладя триково с десния крак топката при ефектно центриране на Марко Асенсио и без да я остави да тупне порази от воле с левия крак горния десен ъгъл на вратата на гостите за крайното 3:0.

Sempat bermain imbang di babak pertama, kubu Real Madrid C.F....

Публикувахте от LaLiga в Четвъртък, 18 юни 2020 г.

Дори Зинедин Зидан, вкарал много такива попадения в кариерата си, се хвана за главата и аплодира своя сънародник.

Това е гол №243 на Бензема за "Реал", а Пушкаш остана с 242. Пред сегашния таран на "лос меренгес" са Кристиано Роналдо - 450, Раул - 323, Алфредо ди Стефано - 308 и Сантиляна - 290.

Преди това Карим Бензема откри в 61-ата, Асенсио прибави за 2:0 в 74-ата. Малко преди края "Валенсия" остана с човек по-малко. Преди почивката Родриго вкара гол за "прилепите", незачетен заради засада - имаше и проверка на VAR. По-рано той удари греда.

След почивката "Реал" имаше предимство на тренировъчния си стадион "Алфредо ди Стефано" и отново се доближи на две точки от "Барселона". Тази вечер от 23 часа наше време каталунците гостуват на третия "Севиля".