Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тайван заяви, че ще създаде специална канцелария, която да помага на хора, които смятат да избягат от Хонконг, след като Китай затяга хватката си върху специалния административен район, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Антиправителствените продемократични протести в Хонконг спечелиха доста симпатии в Тайван, който приветства преместилите се вече на острова и очаква пристигането на още хора от бившата британска колония.

Тайванската президентка Цай Ингвен стана през миналия месец първият държавен лидер, обещал мерки в помощ на хонконгците, които напуснат заради затягането на китайския контрол.

Китай, който претендира, че Тайван е негова територия, отрича да потиска свободите в Хонконг и осъжда предложението на Цай.

Тайванският съвет за политиката към Китай заяви, че новата канцелария ще започне работа от 1 юли - датата, на която Хонконг беше върнат от Великобритания на Китай през 1997 г.

Канцеларията ще оказва "хуманитарна подкрепа и грижа" на хонконгците, но при условие първо да бъде гарантирана националната сигурност на Тайван.

Канцеларията също така ще има за цел да подкрепя съществуващите услуги, предоставяни от съвета, и показва подкрепата на Тайван за демокрацията, свободата и човешките права в Хонконг.
Според Тайванската асоциация за правата на човека около 200 хонконгци са избягали в Тайван от началото на протестите през миналата година, а на близо 10 процента от тях са дадени визи съгласно закон, защитаващ хората от Хонконг, които са застрашени по политически причини.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.