Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия инвестира 300 милиона в проучванията на биотехнологичната немска фирма CureVac за ваксина срещу Covid-19. Фирмата се прочу преди няколко месеца, след като вътрешни източници съобщиха, че Тръм им оказва натиск да приемат инвестиции от САЩ, а в замяна да предоставят ваксината за изключително ползване само в Америка. По-късно тези информации бяха отречени.

Парите Германия инвестира чрез Банката за възстановяване KfW, която ще държи чрез тях 23% от акциите й.Целта е да дадем финансова сигурност на фирмата, за да продължи  работата си. Няма да се намесваме в решенията й, заяви министърът на икономиката Петер Алтмайер. „Технологията, развивана от CureVac, има потенциала да създава бързо нови ваксини и терапии за голям брой хора. Германия се включва в нея, за да усокри работата й“, посочи още той.

CureVacе принадлежи на собственика на SAP Дитмар Хоп. Той държеше досега 80% от акциите й.

Ваксината срещу коронавирус вече е в клинични изследвания и работи със здрави доброволци, които се подлагат на тестове с нея.

Освен тази инвестиция Германия сключи вчера споразумение с Франция, Холандия и Италия с фармацевтичния концерн AstraZeneca, според което те ще купят първите 400 милиона дози ваксина, по която работи фирмата, и ще ги предоставят на ЕС.

Общо 120 проекта за разработване на ваксина има в момента в света.  Успоредно с това вече са разработени над 700 вида тестове за вируса, час тот тях са на пазара.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.