Сръбският премиер Александър Вучич се "намери" ден, след като медиите в страната обявиха, че е изчезнал мистериозно.

Днес той е бил на работа и дори е ръководил заседание на правителството, съобщи белградското радио Б92.

Вчера Вучич изненадващо не се яви на работа за първи път, откакто заема поста си. Малко по-късно се разбра, че той е анулирал всичките си срещи за деня. Говорителката му Сузана Василиевич заяви пред медиите, че не знае каква е причината.

В коментарите за загадъчното изчезване на Вучич постоянно се припомняше, че миналата седмица недалеч от дома му бе открит впечатляващ арсенал, включващ и гранатомет.

Оказа се, че вчера премиерът е наредил на министрите и на службите за сигурност да не дават никаква информация по повод разследването за скритите оръжия.

Арсеналите са били два, уточнява днес радиото. Първият, намерен в събота, е бил скрит в кола, паркирана близо до семейния дом на Вучич в белградския район Яинци. Втори арсенал е бил открит в сряда в квартал Нови Белград. Но не е ясно в този случай какви са оръжията-

Вучич няма да променя графика си за близките дни, твърди Б92. Той трябва да участва в среща на министър-председателите на Китай и страните от Централна и Изтгочна Европа. Тя ще бъде в Рига от 5 до 7 ноември.

Властите така и не са потвърдили медийните спекулации, че срещу Вучич е готвен атентат.

Миналата седмица пък стана ясно, че сръбските власти са депортирали от страната няколко руски граждани, занимавали се със следене на премиера на съседна Черна гора Мило Джуканович. Твърди се, че по този повод в Белград ходил Николай Патрушев - секретарят на руския Съвет за сигурност.

Малко след предполагаемите депортации Александър Вучич заяви следното:

"Дълбоко се лъжат тези, които смятаха, че Сърбия по някакъв начин ще участва в тези престъпления."

Той обаче не уточни дали става дума за заловените руски граждани.

Сърбия остана единственият съюзник на Русия на Балканите. Същевременно обаче тя върви към евроинтеграция.