Издигането на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН би било огромен гаф и проваляне на възможността България да оглави световната организация. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според Нинова издигането на Кристалина Георгиева е абсолютно неприемливо. Според нея Бокова не трябва да бъде оттегляна или сменяна.

Нинова коментира и демографските проблеми на България и изтъкна, че те трябва да бъдат решени "не със заселване на арабски семейства, а с български". Тя изтъкна, че регионалните различия в България са огромни. От БСП предлагат от бюджетът да отделя сума, с която да се инвестира в обезлюдените райони - за закупуване на обезлюдените жилища и предоставянето им на млади семейства срещу символичен наем. Според нея държавата трябва да се погрижи за тези млади семейства, които нямат това, вместо да продължава да ги гони и да приема бежански семейства и да им предлага държавни помощи.

"Нашият основен опонент си остава евентуалният, ако ще има такъв кандидат, на ГЕРБ", каза още Нинова.

По повод кандидатурата на Пламен Орешарски тя каза, че всеки има право да се кандидатира за какъвто и да изборен пост в България, но за нея тази кандидатура говори за непоследователност.

"Съсредоточаваме се върху основния ни опонент. Промяната означава битка с ГЕРБ. Която и да е партия, който и да е иницативен комитет, които дотук са издигнали кандидатури - не предлагат алтернатива на статуквото. Това, което се предлага е много, но от същото. Това са хора, които са били министри, депутати, евродепутати, вицепремиери и т.н. и които през целите тези последни години са участвали във вземането на политически решения. Кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев е пазил държавата, докато други са я разграбвали", заяви Нинова.