Изпълнителният директор на "Телелинк" Любомир Минчев най-вероятно ще придобие собствеността и властта в "Левски" на утрешното (вторник) общо събрание на акционерите на клуба. Сбирката започва в 11:00 - в НДК.

Минчев е приближен на Спас Русев, който опитва да финализира сделката за "Виваком", след като спечели търга. През миналата година ОС на "Левски" официално покани телекомуникационната компания да закупи 13 милиона акции с номинална стойност от по 1 лев. Това може да се случи при благоприятен развой на събитията за Русев.

Така или иначе, от 30 август "Левски" най-вероятно ще смени собственика си. Сега контролният пакет акции се държи от Иво Тонев, адвокат Александър Ангелов и Николай Иванов. 

Неотдавна Тонев подаде оставка от всички ръководни постове.

Говори се, че в "Левски" ще се завърне бившият конституционен съдия Георги Марков, който преди време беше шеф на управата. Той може да стане президент, а Наско Сираков - изпълнителен директор. Ако всичко се развие по сценарий и "Левски" бъде подсигурен финансово, Сираков най-вероятно ще опита да върне на "Герена" и Станимир Стоилов. Договорът на Мъри с "Астана" изтича в края на годината, а казахстанският тим също има нови босове и не е изключено треньорът да си тръгне и да наследи Люпко Петрович.

Целта е "Левски" да опита да детронира "Лудогорец" още този сезон.