Жорж Ганчев отново ще се кандидатира за президент. За четвърти път. Новината обяви самият той пред бТВ.

Партията му ще се нарича Християнсоциален съюз (ХСС). Тя ще имаа абсолютно същото име като баварската формация, партньор на управляващия в Германия Християндемократичен съюз (ХСС) на канцлерката Ангела Меркел.

"Не мога да гледаам какво става с отечеството ми с безразличие, - аргументира номинацията си Ганчев. - За мен е чест да бъда българин, да бъда в отечеството си вече 26 години. Те ме прецакаха навремето."

И продължи:

"Мисля, че тези, които искат промяна, ще гласуват за нея и ще поставят независим човек, който ни се води, ни се кара и има всичко под слънчето. Аз имам всичко под слънцето."

След което допълни, че е бил два пъти треньор на олимпийския отбор на Британската империя по фехтовка - на игрите през 1968 г. в Мексико и на окървавената олимпиада през 1972 г. в Мюнхен, когато палестински терористи избиват 11 израелски спортисти.

Кандидатът за вицепрезидент на Ганчев ще бъде не друг, а генерал Димитър Шивиков, който бе обвинен в злоупотреба със служебно положение.

ОБВИНИХА ГЕН. ШИВИКОВ В ПРИСВОЯВАНЕ НА ОДЕАЛА, ЯКЕТА И ТОПКИ

"Шивиков е очернен, но е герой. Това са кокошкарски истории", коментира по този повод Ганчев.

То припомни още, че два пъти бил на смъртно легло заради хора, които го лъгали. Сред тях било и "лицето Иван Йорданов Костов" - премиер от 1997 до 1991 г. Червено-синята мафия "цакала" Ганчев с над 700 000 мъртви души. Това признал пред него навремето самият Николай Камов - по онова време от БСП.

Жорж Ганчев не каза добра дума за нито един от последните четирима български президенти.

"Желю Митев Желев ходеше за гъби с Луканов", каза той.

И нарече Петър Стоянов "нещастник от Пловдив", който станал държавен глава благодарение на комбинация между СДС и БСП.

"Дал съм 4 на сто на лицето Георги Седефчов Първанов. Той ме излъга по всички линии. Щях иначе да ида посланик в Лондон. А Росен Плевленлиев заслужава само мълчание", продължи Ганчев.

После по традиция изрецитира цяло стихотворение, посветено на "обрулена и ограбена България".

Съобщи още, че щял да финансира кампанияти си изцяло със свои пари. И изтъкна, че е бил зет на Ноел Грей, водила някога марша срещу атомната бомба. Тя го научила на много неща, в резултат на което той като фехтовач спечелил три световни титли.

"Аз , който съм много богат, 20 години карам нарочно скромни коли и се храня в скромни ресторанти", похвали се новият-стар кандидат-президент.

Накрая той бе запитан по какъв начин би променил някогашния си призив "Не ме гледай умно, българино!":

"Откъде са парите на цялата тази гмеж, която наричаме политическа класа?", отвърна той.

И уточни, че въпросът е насочен към една група съдии и прокурори.