"Байер" (Леверкузен) за първи път в историята стана шампион на германската Бундеслига. Пет кръга преди края "аспирините", водени от нашумелия и искан от редица грандове Шаби Алонсо, разгромиха у дома "Вердер" с 5:0. И имат 16 точки аванс пред "Байерн", който сдаде трона след 11 поредни титли.

На стадиона в Леверкузен настана неописуема еуфория, принудила съдията да свири край точно в 90-ата минута. Секунди преди това Флориан Вирц вкара петия гол, с което оформи хеттрик.

Хиляди нахлуха на терена, стюарди опитаха да ги изтикат обратно на трибуните, но реферът видя, че това е трудна задача, която би отнела много време, и наду свирката.

Което отприщи празненства. След минути на тревата имаше много повече хора, отколкото на седалките, те се забавляваха дълго под звуците на подходящи за повода песни. А играчите на "Байер" с много мъки си проправиха път към съблекалнята след десетки прегръдки и селфита. 

Сребърната салатиера ще бъде връчена по-нататък. 

При приповдигнатата атмосфера на "Бай Арена" домакините поведоха с гол на Виктор Бонифейс от дузпа в 25-ата минута. В 60-ата Гранит Джака удвои с брилянтен удар с левия крак от около 25 метра. 

В заключителните минути домакините вече се забавляваха изцяло и Флориан Вирц оформи "петица" с попадения в 68-ата, 83-тата и 90-ата.

Последният трофей, която "Байер" бе спечелил до днес, бе Купата на Германия през сезон 1992/1993.

А до края на май може да грабне още две, оформяйки "требъл" - Купата на Германия (финалист е срещу "Кайзерслаутерн") и Лига Европа, в който има добри шансове за полуфинал след 2:0 над "Уест Хем" в първия мач.

"Леверкузен" все още е без загуба този сезон. Тимът е абсолютен хит в клубния футбол - не само с резултатите, но и с играта си.