Сякаш сме орисани: каквито и правила да се измислят, каквато и законотворческа дейност да кипи уж за добро, накрая винаги всичко да става по старому. Например - правиш списък с избираеми кандидат-премиери, но ГЕРБ по повеля на Вожда прави - къде официално, къде полу-"отвод" на своите.

Всичко всеки път си остава само спектакъл, "Пунта Мара" или - както каза Кирили Петков днес - най-популярният вид риболов: този в мътни води.

На фона на това Радан Кънев даде интервю, в което предупреди, че в момента става въпрос за "сигурността на страната, принадлежността ни към ЕС и НАТО", а сега сме "в ситуация на безвласите". Както и че след 9 юни Европа ще решава накъде ще върви в следващите 5 години. А България няма да може да участва активно в този дебат, защото ще се намира "във вихъра на хаоса".

В следващото действие от "спектакъла" парламентът изслушва не един, а трима главни прокурори - Сарафов, Гешев, Цацаров... За Нотариуса. Дали пък няма да се саморазобличат, а?!

Освен каква нова пародия ще измислят представителите на ГЕРБ и ДПС в прословутата комисия, любопитните неща са малко. Например - по какъв начин всеки един ще се възползва от изкованото още по времето на Цацаров, през 2017 г. констутиционно решение - че винаги един главен прокурор може да каже на народните представители да си гледат работата. Поне до утре вечер  в другия спектакъл...