Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България е сред страните, които не само не могат да овладеят епидемията от коронавирус, но и "трябва да предприемат мерки". 

Това е заключението от изследване на международната коалиция EndCoronavirus, в която участват над 4000 учени, активисти и други. Тя е съставила списък с държави, като ги класифицира в три отделни групи по това дали са се преборили с COVID-19, близо са до това да се справят или "трябва да предприемат мерки". Последните данни са от 14 юни.

Организацията уточнява, че списъкът не е изчерпателен и посочва, че не са използвани данни от заразени на глава от населението, тъй като, за да се победи вирусът, трябва броят на положителните проби да падне до нула и че при наличието на 100 нови случая всекидневно "няма значение дали населението е 1 000 000 или 10 000 000".

Страните, които побеждават COVID-19

В "зелено" са изброени страните, които "побеждават COVID-19", като сред тях са Китай, Хърватия, Черна гора, Куба, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Швейцария и други. Общо са 46 на брой.

Ето как изглеждат "изгладените криви" на Гърция и Черна гора.

Гърция. Графика EndCoronavirus.org
Черна гора. Графика EndCoronavirus.org

 

"За да се удържи напълно вирусът, новите случаи дневно трябва да отиват към нулата. Страните в зелено или са го постигнали, или са много близо да го направят", обясняват от организацията.

Страните, които са на път да победят COVID-19

В "жълто" са представени държавите, които са на път да се избавят от вируса, като те са най-малко на брой - 11: Австрия, Белгия, Франция, Дания, Германия, Сърбия, Южна Корея, Испания, Япония, Нидерландия и Италия. Тук може да видите как изглеждат графиките на Италия и Испания, които бяха най-тежко пострадалите страни от Европа в началото на пандемията.

Италия. Графика EndCoronavirus.org
Испания. Графика EndCoronavirus.org

Страните, които трябва да предприемат мерки

На последно място са изложени държавите в "червено" - които трябва спешно да предприемат мерки, за да овладеят коронавируса. Те са най-много - 75 на брой. Сред тях е и България. Освен нашата страна тук са САЩ, Обединеното кралство, Швеция, Турция, Беларус, Бразилия, Румъния, Косово и други. Ето как се съпоставят данните за България, Обединеното кралство и САЩ.

 
България. Графика EndCoronavirus.org
Обединеното кралство. Графика EndCoronavirus.org
САЩ. Графика EndCoronavirus.org

За последната група от страни е записано, че "вървят по погрешен път, няма видима промяна или твърде бавно свалят броя на заразените".

Коментари

....

Никакви мерки! Онзи ден тук един виден психиатър рече и отсече, че държавата няма право да се меси в живота, правата и свободите на хората дори при пандемия. Толкоз. Всеки да се оправя както може - така повелява законът на свободния човек.

Стига с тази паника!

Това е поредната манипулация. Един грип е мамка му!!!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Чудно! Само преди месец тук

Чудно! Само преди месец тук придворният роб-математик Михаил Константинов доказа с аритметични полюции колко е горд с постиженията на господаря си от Банкя и как България била № 1 в ЕС и света в борбата с пандемията! Тези нещо са се объркали!
 's picture

smarf

Тия лажат!

Бойчето каза, че всички назе гледат! И всички от назе се учат! Аз вервам на Бойчето, той се закле и прекръсти.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Тия си нямат представа за

Тия си нямат представа за дневната бройка тестове в България и съответно колко е променлива бройката на новозаразените. Абсолютно крива статистика на прилежни натегачи

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.