Лидерката на БСП Корнелия Нинова категорично отрече да е участвала в общ разговор с бизнесмените Валентин Златев и Васил Божков. Подобни твърдения се появиха от страна на представители на ГЕРБ преди няколко дни.

"Традиционна тактика на Борисов е, когато е притиснат в ъгъла по някакъв проблем, да се опитва да въвлече опозицията и да прехвърли отговорност. В последните месеци се организира доста агресивна кампания срещу мен в лично качество. Изхождайки от това - очевидно казусът "Божков-Борисов" ще продължи дълго, очевидно ще се подхвърлят всякакви димки, опитвайки се да въвлекат и нас", коментира Нинова.

И продължи:

"Никога през живота си не съм стъпвала в офиса на Васил Божков. Никога не съм искала и получавала пари, облага или подкрепа за каквото и да е от Васил Божков. Никога не съм пращала посредници в офиса и за разговори с Васил Божков."

Нинова поиска всеки, който отправя подобни твърдения, да ги придружава с доказателства. И заяви, че откакто е лидер на БСП, не е участвала в нито един задкулисен разговор за пари, облаги или други договорки.

"Това е опит за отклоняване за вниманието и истинските отговори трябва да започнат да дават управляващите. Те управляват в последните 11 години, те дават и отменят лицензи, следят приходите в НАП. Да си носят отговорност и да не се опитват да я прехвърлят там, където я няма - от болната глава на здравата", каза още Нинова.

Тя не се интересува от политическия проект на Васил Божков.

"Всеки е свободен да прави каквото поиска, а най-малкото пък можем да се чувстваме застрашени от такъв политически проект. Най-малко такова нещо може да ни смущава. Да прави каквото поиска", каза Нинова.

Според нея правителството не се е справило със социално-икономическите мерки за излизане от кризата с коронавируса.

Нинова обясни, че на Националния съвет на БСП в събота ще се разгледа отчета за финансовото състояние на парията, щат и бюджет за тази година, ще се направи анализ на актуалната политическа обстановка и социално-икономически план на БСП за преодоляване на последиците от кризата.