Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Pearl Jam пусна нецензурираната версия на видеото към легендарния сингъл на бандата Jeremy. Парчето е част от най-успешния им албум Ten (1991), съобщава zrockradio.bg.

Режисираният от Марк Пелингтън клип е с участието на актьора Тревър Уилсън в ролята на главния герой, сюжетът е базиран на истинската история за инцидент от началото на 1991 г., в който гимназист на име Jeremy Wade Delle се застрелял пред съучениците си.

Оригиналната версия на видеото, в която обаче Уилсън поставя дулото на пистолета в устата си, била забранена от телевизиите начело с MTV заради политиката им да цензурират видеоклипове, в които се показва насилие и оръжия.

„Имаме оригиналната версия на видеото, която не можеше да се види през 1992 заради цензуриращите закони на телевизията“, коментира групата.

„Но превенцията на смъртта от оръжия, независимо дали са масови убийства, смърт от отчаяние, причинена от пазителите на закона, или по непредпазливост, е възможна. Темите, подчертани в Jeremy от нас през 1991 г., стават само още по-релевантни 30 години по-късно, а смъртните случаи, причинени от оръжия, продължават да се множат. Pearl Jam продължава със своя активизъм в посока намаляването на насилието, причинено от оръжия.“

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.