Най-нормалният и морален вариант е дясноцентристко правителство на малцинството, заяви по Нова депутатът от ГЕРБ Методи Андреев  

"Когато избирателите на ГЕРБ и РБ са гласували, точно това са смятали – че ще постигнат мнозинство. Двете партии имат две възможности: да останат морални и принципни, или да направят нещо, което техните избиратели не са очаквали – да направят коалиция с някоя от другите партии в парламента", допълни Андреев. 

Методи Андреев емоционално повтори обещанието си по време на изборите, че ще напусне парламента, ако ДПС не бъде "изтласкано икономически и политически от властта". Бившият шеф на Комисията по досиетата припомни, че председателят на ДПС Лютви Местан, като кандидат за депутат от СДС през 1990 г., е излъгал българската държава, като е декларирал, че не е сътрудничил на ДС.

"Как ме виждате в коалиция с тези хора, които са участвали във Възродителния процес? Той (Местан) много добре знае, че единственият начин да компрометира едно управление, е да го подкрепя. Ако Реформаторският блок не приеме офертата на ГЕРБ (за дясноцентристка коалиция на малцинството), значи бяга от отговорност и че не иска да има законопроекти, които да разбият мафията", заяви обясни Андреев. 

Депутатът коментира и приетия на първо четене в бюджетната комисия законопроект за КТБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС: "Най-вероятно той ще бъде подкрепен, но лично аз не го намирам за добра идея", каза той. Андреев обясни, че щом този законопроект е писан от Йордан Цонев и Делян Пеевски, значи "има нещо съмнително в него"

"Как ще си говоря с Пеевски, вие ме обиждате! - реагира на журналистически въпрос Андреев. - Аз не мога да говоря с хора, които са избрани по съмнителен начин!"

За отношенията с Патриотичния фронт той разясни, че никога не е имало "приказка да се прави коалиция". И отново подкрепи тезата си с агентурното минало на членове на Фронта, с участието на Иван Кочев-Чомбе в него и с искания за закриване на Комисията по досиетата. Той даде и примери по места в страната, където ВМРО и ДПС в момента управляват заедно. 

"Това означава ли, че ВМРО е в коалиция с ДПС? Приятелю Краси (Красимир Каракачанов, председател на ВМРО), мачът не е свършил! Ние имаме много общи политики, които можем да правим", заяви емоционално Андреев. Той допълни, че е добре и нормално да се работи с ПФ по определени политики, но не е става въпрос за коалиция.